Acasa / Headlines / Au primit vizita autorităţilor pentru marcarea Centenarului

Au primit vizita autorităţilor pentru marcarea Centenarului

Ieri a avut loc o activitate în contextul derulării campaniei ”O viață cât un Centenar”, prin care Ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, a acordat diferite simboluri naționale unui număr de 250 de persoane care au vârsta de 100 de ani. În Gorj, patru doamne vor atinge anul acesta frumoasa vârstă de 100 de ani, ocazie cu care autorităţile au decis să le facă o vizită. Prefectul judeţului a fost cel care le-a înmânat sărbătoritelor simbolurile naţionale.

Prima oprire a fost la Ursaţi, acolo unde o bătrânică i-a întâmpinat pe oaspeţi în straie populare, cusute chiar de ea în tinereţe. Gestul femeii a fost apreciat de cei ce i-au trecut pragul casei. Alături de sărbătorită se afla întreaga familie. Strănepoata acesteia a fost cea care şi-a dorit să îi ţină tortul primit în dar şi să o ajute să stingă lumânările.

,,În judetul Gorj au fost identificate 4 femei în vârstă de 100 de ani, la Ursați, Stejari, Borăscu și Celei, la care se va deplasa o caravană auto cu reprezentanții Instituției Prefectului, IPJ Gorj, IJJ Gorj și ISU Gorj, pentru omagierea acestor persoane și înmânarea simbolurilor naționale. S-au născut odată cu România și au avut prilejul de a trăi alături de Ea 100 de ani de istorie! România a fost făurită de cei care au crezut în destinul acestui stat, de cei care au trăit, au muncit și au rămas aici, în ciuda încercărilor sau provocărilor istoriei. România va rămâne atât timp cât fiecare dintre noi va crede în Ea și ne vom respecta strămoșii și eroii noștri, bunii și străbunii. Suntem onorați ca în acest an să putem transmite respectul nostru și urările de bine românilor care își sărbătoresc Centenarul odată cu țara”, au comunicat reprezentanţii IPJ Gorj.

Alte trei doamne din Stejari, Borăscu şi Celei au fost vizitate de autorităţi. ,,Campania denumita “O viaţă cât un centenar” a constat în identificarea persoanelor care în acest an împlinesc 100 de ani, omagierea acestora şi înmânarea unor simboluri naţionale din partea MAI. În judeţul Gorj au fost identificate 4 persoane din localităţile Tg-Jiu – Ursaţi, Stejari, Borăscu şi Tismana – Celei. Activitatea a început cu o doamnă din Tg-Jiu – cartier Ursaţi care împlineşte anul acesta 100 de ani. Cu siguranţă activitatea noastră a fost una plină de emoţie şi istorie”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*