spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăSocialAvalanşă de viroze respiratorii!

    Avalanşă de viroze respiratorii!

    Numărul copiilor care ajung la unităţile spitaliceşti din Gorj cu viroze respiratorii a crescut alarmant în ultima săptămână! Medicii pediatri gorjeni consultă peste 40 de micuţi pe zi, care se prezintă la spital cu afecţiuni ale aparatului respirator.

    Temperaturile oscilante din ultima perioadă au dus la apariţia de boli ale aparatului respirator, în rândul gorjenilor. În ultima săptămână, numărul celor care ajung la spital cu viroze respiratorii a crescut foarte mult. Însă, îngrijorător este faptul că cei mai afectaţi sunt copiii. Aşa se face că peste 30 de copii, cei mai mulţi dintre ei cu viroze respiratorii, sunt transportaţi, în fiecare zi, la spital, cu stări febrile şi cu alte afecţiuni ale aparatului respirator, precum pneumoniile, fiind duşi la urgenţă, în vederea primirii de ajutor medical. Unii dintre ei necesită internare, alţii, după ce li s-a acordat primul ajutor, au mai ajuns la spital, tot din cauza răcelilor. „Avem copii internaţi cu boli ale aparatului respirator, cu infecţii de căi respiratorii inferioare, adică boli mai grave, bronşite, pneumonii interstiţiale, bronhopneumonii, patologie influenţată de această vreme nefavorabilă. Bolile sunt în general virale, dar la copiii între 0 şi 3 ani, se pot complica cu infecţii bacteriene şi atunci tabloul clinic va fi sever şi mai greu de tratat. Zilele acestea, s-au prezentat 30-40 de copii pe zi, la camera de gardă, dar sunt copii care merg la Policlinică şi cei care nu necesită internare sunt trataţi la domiciliu. Acum avem internaţi 40 de copii, în secţie şi predomină cei cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani”, a declarat Elena Popescu, medicul-şef al secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

    Copiii bolnavi nu trebuie să meargă în colectivităţi

    Medicii îşi menţin părerea cu privire la faptul că se aşteaptă o creştere a numărului de viroze în rândul copiilor, fiind o perioadă în care cei mici răcesc mult mai des. Copiii cu vârste între 0 şi 3 ani sunt cei care contactează boala în spaţiile aglomerate, la grădiniţe sau la şcoală, motiv pentru care, părinţii trebuie să evite să ducă în colectivitate copilul dacă acesta este bolnav. Totodată, medicii recomandă ca în această perioadă copiii, dar şi adulţii să consume cât mai multe fructe, legume proaspete şi multe lichide, iar igiena joacă un rol foarte important. „Copiii bolnavi nu trebuie să meargă în colectivităţi, în special copiii mici, pentru că ei nu ştiu să se păzească de aceste viroze care sunt specifice acestui anotimp. Ei trebuie educaţi să-şi spele mâinile, să folosească şerveţelul când tuşesc sau când îşi suflă nasul”, a menţionat Elena Popescu, medicul-şef al secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Unii dintre părinţii copiilor internaţi acum la Pediatrie aleg metodele vechi de tratare acasă, dar când văd că acestea nu dau rezultate, apelează la medicii specialişti. Medicii recomandă folosirea de produse care întăresc imunitatea, atât de copii, cât şi de adulţi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: