Bani pentru restaurarea a trei biserici monument istoric din Gorj

0
185

Trei biserici vechi din județul Gorj care se află pe lista monumentelor istorice urmează să primească suma de 300.000 de lei pentru realizarea de lucrări de restaurare. Consiliul Județean Gorj urmează să aloce fondurile în ședința de luni, 31 august.

Cei mai mulți bani, 190.000 de lei, ar urma să fie primiți de către Parohia Polovragi pentru executarea lucrărilor de restaurare și punere în valoare a bisericii de lemn cu hramul „Sfântul Nicolae“.

Biserica a fost construită între anii 1730 şi 1762 de Matei Glogoveanu, unul dintre cei trei fii ai lui Constantin Glogoveanu, consilier imperial.

La ridicarea lăcaşului de cult a fost utilizată cărămida rămasă de la Cula Glogovenilor și, inițial, a fost acoperită cu șindrilă.

O serie de lucrări de restaurare a bisericii monument istoric au fost realizate și în anul 2018. Este vorba de refacerea părții exterioare.

Fonduri pentru bisericile din Glogova și Sohodol

Suma de 60.000 de lei ar putea ajunge, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de Consiliul Județean Gorj, de Parohia Glogova pentru continuarea lucrărilor de consolidare și restaurare a bisericii monument din satul Glogova.

De asemenea, Parohia Sohodol din localitatea Tismana ar urma să beneficieze de o sumă de 50.000 de lei pentru restaurarea și conservarea picturii murale interioare a bisericii cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here