spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialBrâncuşiana îşi deschide porţile

    Brâncuşiana îşi deschide porţile

    Târgu-Jiul se pregăteşte de un eveniment important. Pentru o zi oraşul lui Brâncuşi se va transforma în capitala culturii şi artei. Brâncuşiana, evenimentul cu pricina va debuta vineri de dimineaţă iar la eveniment sunt aşteptaţi toţi iubitorii de frumos, toţi cei care prin artă sintetizează viaţa şi culoarea.

    Brâncuşiana, poate cel mai aşteptat eveniment cultural îşi deschide porţilor, gata să îi primească pe artiştii, care prin operele lor au ceva de spus, un mesaj care trebuie să ajungă la inimile gorjenilor de pretutindeni. Începând cu ora 11:00, la Muzeul Judeţean va avea loc vernisajul expoziţie pictură „Stare de spirit”, realizată de „Tonitza Art Group”-„Artiştii Luminii”. În această zi de vineri vor expune la Muzeul Judeţean artişti de renume printre care Cristina Lauric, Anamaria Ovadiuc, Angelica Mirela Pagu, Cătălin Alexandru Chifan, Cristina Iacob, David Croitor, Dumitru Rusu, Gabriela Popoveniuc, Gabriel Gheorghiu, Oana Chinchişan, Rodica Postolache. Prezentă la o conferinţă de presă, organizată la Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Cristina Lauric a declarat că se simte onorată să expune în Gorj şi sigur va exista o continuă colaborare. Aceasta a mai vorbit despre lucrările sale, realizate ca stil în colaj digital, o îmbinare a picturii, artei cu ştiinţa, o tehnică modernă şi poate necunoscută pentru mulţi dintre gorjeni. Vor fi expuse 54 de lucrări în ulei şi 22 dual view.

    Lansare de carte

    Tot din programul zilei de vineri face parte şi lansarea de carte a autorului Carol Hârşan, „Sterilet”, editura Scrisul Românesc, o carte „bună despre rău”, aşa cum o caracterizează profesorul Elena Roată. „O carte bună despre Rău, factorul X, de la întemeierea lumii până azi….Autorul cărţii, Carol Hârşan a ales să fie un cronicar suprarealist. Şi-a dorit să radiografieze o lume ca un <>. Şi mai presus de orice, a ales să trăiască fără să ignore trăirile, să se mire, să se întrebe, să se iubească, descoperindu-se mereu”, a mai adăugat Elena Roată, într-o scurtă caracterizare a cărţii.

    Sculpturile, admirate pe Insuliţa de pe Jiu

    Cea mai mare surpriză a zilei de vineri, poate, sunt Atelierele UAP-Gorj-zona Debarcader, Vernisaj Tabăra de sculptură „Brâncuşiana”. La eveniment sunt invitaţi să participe iubitorii sculpturii, cei care iubesc cioplirea în piatră, cei care prin talentul loc făuresc adevărate opere de artă. La acţiunea aceasta se vor dezveli lucrările sculptorilor Paul Russu, Grigore Mihnea, Mihai Balko, Paul Popescu, Valentin Duicu, Eugen Barzu, Neculai Băndărău. În conferinţa de presă, organizată ieri la Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” Ovidiu Popescu, directorul instituţiei a prezentat câteva dintre lucrările care vor fi expuse vineri şi a încercat să facă şi o caracterizare a artiştilor. De menţionat este faptul că lucrările vor fi expuse pe Insuliţa de pe Jiu, considerând că este locul cel mai potrivit din oraş, pentru o astfel de „acţiune”. La eveniment sunt aşteptaţi atât artişti, cât şi oameni obişnuiţi, dornici să respire o „gură de cultură” pe meleaguri brâncuşiene.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: