Se caută soluții pentru autorizare

0
11

Câteva zeci de şcoli din judeţ se confruntă în continuare cu lipsa autorizațiilor de funcționare. Pe ultima sută de metri, însă, speranțe sunt că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, iar elevii nu vor avea de suferit. Potrivit șefului de la ISJ Gorj, cele mai multe probleme se găsesc în mediul rural, acolo unde lipsa banilor a făcut ca problemele să nu fie rezolvate.

isfan

Există și situații în care pe parcursul anului școlar, primăriile reușesc măcar parțial să mai rezolve din probleme, astfel ca funcționarea școlilor și a grădinițelor din județul Gorj să nu fie un dezastru. În județ, 14 sedii de unități școlare, din mediul rural, nu au avut anul trecut autorizație de funcționare. „Sunt unităţi de învăţământ din mediul rural, deci clădiri în care avem învăţământ primar şi preşcolar de regulă, care ori datorită faptului că nu au intrări separate sau nu au apă curentă în localitatea respectivă, Direcţia de Sănătate Publică nu-i autorizează, dar e vorba de puţini copii şi din câte ştiu eu, primarii localităţilor care ne-au ajutat foarte mult în această vară şi au fost alături de directori şi au luat toate măsurile, astfel încât copiii să meargă în clădiri în care au toate condiţiile pentru a desfăşura un învăţământ de calitate”, a declarat Ion Ișfan, inspector școlar general ISJ Gorj. Vestea bună vine de la capitolul transport pentru elevi, dar și rechizite pentru familiile nevoiașe, puse la dispoziție de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele școlare. Cum luna august a adus cele 26 de microbuze rămase de distribuit Gorjului și îndelung așteptate, anul școlar 2015-2016 nu ar trebui să mai rezerve surprize neplăcute. Nu există vreo localitate care să nu aibă măcar un microbuz, asigură inspectorul școlar general Ion Ișfan, iar unde criza a fost mare, au fost alocate și 2 sau 3. „În această vară, au venit în judeţul Gorj 26 de microbuze şcolare, deci practic nu există în Gorj localitate care să nu aibă cel puţin un microbuz şcolar. Sunt foarte multe care au chiar 2 sau 3 microbuze”, a mai declarat Ion Ișfan.

Echipe ale instituțiile abilitate cu verificarea lucrărilor de igienizare, reparare, reabilitare se mai sigură încă, pe ultima sută de metri că elevii își vor putea relua studiile in bune condiții. Acolo unde lucrările sunt fie intârziate, fie s-au împotmolit, se caută soluții, fie și temporare, pentru ca pe parcurs conducerea școlilor să vină cu rezolvări definitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here