Acasa / Headlines / Cea mai mică rata a șomajului din ultimele trei decenii

Cea mai mică rata a șomajului din ultimele trei decenii

AJOFM GorjRata șomajului înregistrată la nivelul județului Gorj este de 3,5%, cea mai mică din ultimele trei decenii. În județul sunt înregistrate aproximativ 4.700 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „Este cea mai mică rată a șomajului din ultimii 25 de ani, de când se înregistrează datele statistice. Rata șomajului este de 3,52%. La sfârșitul lunii august 2018 avea o rată a șomajului de 4,55%. Față de aceeași perioadă a anului trecut, rata șomajului s-a redus semnificativ. La nivel național, rata șomajului este de 3,03%. Eram cu mult peste media înregistrată la nivel național. Dacă s-ar face un clasament, județul Gorj este pe locul 16, avându-se în vedere că înainte ocupam pozițiile 4, 5 și 6“, a spus Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Două județe din Oltenia, Dolj și Mehedinți, se află pe poziția a doua și a treia la nivel național cu cei mai mulți șomeri.

600 de locuri de muncă vacante

În județul Gorj sunt aproximativ 600 de posturi vacante, cele mai multe fiind pentru agent de securitate, ajutor de bucătar sau lucrător comercial. „Cele mai multe posturi sunt de agent de securitate, ambalator, electrician, frezori, instalator, lăcătuși mecanic, bucătar, lucrător gestionar, muncitor necalificat, sudori, tâmplari, zidar etc. Sunt 27 de locuri destinate celor cu studii superioare: arhitect, chimist, inginer construcții civile și agricole, inginer mecanic, inginer industrie alimentară, medic veterinar, inginer sistememe de secutitate, psiholog, medic stomatolog“, a mai spus Romeo Chiriac.

 

3 comentarii

  1. Mai ,, inteligentule,, care esti , directorul lui peste de la AJOFM Gorj, somajul este mic fiindca jumatate dintre gorjeni sunt plecati in afara tarii la munca . Nu ai tu nici un merit ca somajul este mic. Sa fii sanatos , sper ca Vilceanu te va putea schimba de la sefia AJOFM fiindca nu esti decat un politruc semidoct , nu ai nici o viziune . Stai degeaba de ani de zile pe un salariu de nabab.

  2. uncetateanderand

    Prostule, si Valceanu ce este, sau el este doar pupatorul in Kur ai mutalaului si penibililor Orban si Rares Bogdan.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*