spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesComunele Turcinești și Schela se luptă pentru banii din gazoductul BRUA

    Comunele Turcinești și Schela se luptă pentru banii din gazoductul BRUA

    Conducerea Primăriei comunei Schela este nemulțumită de faptul că organizarea de șantier a gazoductului BRUA va fi pe teritoriul comunei vecine Turcinești, pentru că doar o mică suprafață de pe raza localității respective va fi afectată de lucrări. Asta înseamnă că taxele și impozitele pe perioada șantierului vor merge la bugetul comunei Turcinești. „O să am o discuți cu cei de la Transgaz pentru că nu este normal ceea ce se întâmplă. Conducta va traversa 30 de kilometri din teritoriul comunei Schela, pe teritoriul satelor Sâmbotin, Arsuri și Schela. În aceste condiții, organizarea de șantier va fi pe teritoriul comunei Turcinești, care va fi afectată pe o suprafață de doar doi kilometri”, a spus Aristide Șerbănescu, primarul comunei Schela.

    675 de proprietăți din Schela vor fi afectate

    Potrivit conducerii Primăriei Schela, 675 de proprietăți din localitate vor fi afectate de traversarea gazoductului care traversează localitatea. Conducta va fi introdusă chiar și prin curțile a câteva gospodării. Localnicii care dețin terenurile care vor fi traversate de gazoduct vor fi despăgubiți în funcție de modul în care este utilizat pământul. Proprietarii vor primi contravaloarea producției agricole pe o perioadă de cinci ani, cu obligația ca terenul să fie redat la starea inițială.

    În ce constă proiectul BRUA

    Proiectul BRUA presupune dezvoltarea unei capacități de transport gaze naturale între punctele existente de interconectare cu sistemele de transport gaze naturale din și Ungaria, prin construirea unei noi conducte. BRUA va străbate teritoriul României pe o distanță de 528 de kilometri, de la sud, din județul Giurgiu, spre vest, traversând județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad. Valoarea estimată a proiectului se ridică la 560 milioane de euro. La nivelul BRUA vor fi amplasate 5 organizări de șantier ce vor urmări traseul conductei de transport (Căldăraru în Argeș, Gușoieni în Vâlcea, Turcinești în Gorj, Bucova în Caraș Severin și Recaș în Timiș). De la nivelul fiecărei organizări de șantier urmează a fi operate până la patru fronturi de lucru simultane.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: