Consiliul Județean Gorj a promovat potențialul turistic al județului Gorj la Târgul Internațional de Turism FITUR Madrid

1
48

Consiliul Județean Gorj continuă promovarea județului la nivel european. De curând, o delegație a participat la Târgul Internațional de Turism FITUR Madrid – 2018. Pe parcursul zilelor de târg au fost susținute prezentări ale atracțiilor turistice din Gorj, fiind oferite materiale de promovare turistică și materiale informative despre Ansamblul monumental brâncușian „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu.

În cele două zile deschise publicului (20 și 21 ianuarie 2018), grupul folcloric de la „Doina Gorjului” a susținut spectacole care s-au bucurat de aprecierea entuziastă a unui număr mare de vizitatori, cărora le-au fost oferite materiale de promovare a României și Gorjului. Spectacolele au fost transmise live pe facebook. Pe lângă prezentările generale, au fost realizate, împreună cu Ministerul Turismului și Ambasada României din Madrid, întâlniri B2B cu oficiali din România și Spania și au fost distribuite materiale de promovare ale județului Gorj, pliante informative, broșuri de prezentare a Gorjului, stick-uri conținând filme de prezentare turistică și economică a Gorjului și alte obiecte promoționale. La întâlniri au fost distribuite, de asemenea, cărți de vizită și oferte ale unor operatori de turism din Gorj, în vederea dezvoltării ulterioare a relațiilor comerciale și a concretizării ofertelor turistice. Costurile Consiliului Județean Gorj pentru această participare au fost 12.000 lei care au inclus transport, cazare și indemnizație de deplasare conform legislației în vigoare, se arată în comunicatul emis de Consiliul Județean Gorj.

UAT Județul Gorj a participat, fără a achita taxe de expoziție, la FITUR în calitate de co-expozant în cadrul standului organizat de Ministerul Turismului din România, județul Gorj fiind ales județ partener pentru acest eveniment. În cadrul standului, pe toată perioada Târgului au fost expuse obiecte tradiționale românești create de meșterii populari (covoare oltenești, țesături, obiecte de lemn cioplite cu motive tradiționale) și au fost făcute demonstrații ale tehnicile de execuție.

Urmare a acestei participări, Ambasada României la Madrid a propus Județului Gorj dezvoltarea unui program cultural de spectacole și prezentări pentru comunitățile de români din Spania, pe parcursul anului 2018, dedicate sărbătoririi Centenarului Unirii. De asemenea, reprezentanții Ministerului Turismului au transmis mulțumiri și aprecieri conducerii Consiliului Județean Gorj pentru parteneriatul realizat în vederea participarea României la FITUR Madrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here