1.6 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Headlines Consultaţii medicale gratuite pentru gorjeni!

Consultaţii medicale gratuite pentru gorjeni!

Rotary Club Târgu-Jiu va demara în perioada următoare implementarea unui proiect propriu intitulat „Caravana de consultații medicale”, prin care membrii clubului de profesie medici, precum și prieteni ai acestora, tot cadre medicale, vor efectua consultații medicale gratuite pentru comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj.

consultatie

„Caravana de consultații medicale” se va desfășura în perioada august-decembrie 2016. În funcție de evoluția sa și interesul manifestat de comunitățile cărora li se adresează, urmând să se ia în considerare continuarea proiectului și în anul viitor. „În cadrul proiectului, realizat cu resurse proprii și prin contribuția benevolă a cadrelor medicale, se vor efectua consultații medicale gratuite în colaborare cu medicii de familie din zonele identificate, la sfârșit de săptămână, pe baza unui program propriu, în specialitățile oftalmologie, ORL, cardiologie, ortopedie și stomatologie. Medicii implicați în această acțiune sunt cadre medicale din județul Gorj precum: dr. Marilena Stanciu, dr. Mădălina Dobran, dr. Gheorghe Stanciu, dr. Tatiana Neamțu, dr. Bogdan Niculescu și dr. Ștefan Voinea, toți membri ai Colegiului Medicilor Gorj. Coordonarea implementării proiectului va fi asigurată de medicii Bogdan Niculescu și Gheorghe Stanciu – membrii ai Clubului Rotary Târgu-Jiu”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Rotary Club.

„Prin acest proiect dorim să venim în întâmpinarea nevoii de consultații medicale gratuite din comunitățile marginalizate și sărace din județul Gorj și să contribuim în acest fel la îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor din aceste zone. Proiectul va demara în data de 21 august a.c. cu localitățile Seciuri și Ruget, urmând ca acesta să continue cu alte zone precum Alimpești, Pinoasa, Hurezani, Sohodol ș.a. La finalul acestei etape vom efectua o evaluare și vom decide dacă și unde vom continua. Prin acest proiect Clubul Rotary Târgu-Jiu transpune în fapt tema anului Rotarian 2016-2017, respectiv – Rotary în serviciul umanității”, a declarat Victor Troacă, președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.

Peste 1 milion de membri

Rotary, o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, reunește oameni de afaceri și reprezentanți ai diferitelor profesii din întreaga lume, care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate și ajută la menținerea păcii, precum și la stabilirea de relații de bună înțelegere între popoare. Rotary Club reunește aproximativ 1,2 milioane de membri, în 34.000 de cluburi din peste 200 de țări.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente