spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocial"Prin continuarea acestei campanii încercăm să facilităm accesul gratuit al pacienţilor la...

    „Prin continuarea acestei campanii încercăm să facilităm accesul gratuit al pacienţilor la un diagnostic precis şi rapid”

    Campania de responsabilitate socială începută în luna ianuarie a acestui an va continua cel puţin până la 1 mai, oferind în mod gratuit, posibilitatea efectuării unei coronarografii cu o echipă medicală de excepţie în cele mai sigure condiţii.

    Ne puteţi spune câteva detalii despre formarea dvs profesionala?

    Am absolvit Facultatea de Medicină a UMF Carol Davila Bucureşti în 1993. În prezent sunt medic primar de medicină internă şi specialist cardiolog; de asemenea am atestatul ce îmi certifică supraspecializarea în cardio­logie interveneţională şi invazivă, acesta fiind domeniul de interes profesional şi academic. Sunt, prin concurs, cadru didactic universitar din 1995, poziţia actuala fiind şef ce lucrări în cadrul Disciplinei Medicină Internă şi Cardiolgie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Primii paşi în cardiologie intervenţională i-am făcut în anii 1999-2000 la University Hospital of Wales, Cardiff, Marea Britanie, în urma câştigării unei burse de pregătire (training fellowship) prin Societatea Europeană de Cardiologie. Începând din 2001, împreună cu prof. dr. D. Vinereanu, am organizat activitatea de cardiolgie intervenţională în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, astăzi un centru de volum mare (peste 1200 de angioplastii coronariane cu stent pe an, dintre care 50% la pacienţi cu infarct miocardic acut). Personal am efectuat peste 5500 de dilatări coronariane cu stent, iar din 2010, 60% dintre intervenţiile realizate au fost la pacienţi cu infarct miocardic acut. Din 2007 sunt doctor în medicină, teza de doctorat fiind legată tot de cardiologia intervenţională, respectiv de revascularizarea precoce prin angioplastie cu stent a pacienţilor cu sindroame coronariene acute.

    Ce ne puteţi spune despre secţia de cardio­logie intervenţională a Spitalului European Polisano?

    Secţia de cardiologie intervenţională a spita­lului s-a deschis full-time în septembrie 2013, fiind dotată cu un angiograf de ultimă gene­raţie ce ne permite explorarea coronariană dar şi a arterelor periferice sau a arterelor cartoide. Acest angiograf permite, practic, efectua­rea investigaţiilor angiografice cu reducerea expunerii la radiaţii a pacienţilor cu peste 75%, comparativ cu aparatele mai vechi, fără a afecta calitatea investigaţiilor.
    În cadrul secţiilor de cardiologie şi cardiologie intervenţională activează 7 medici angajaţi full-time, dintre care 4 cardiologi, doi cardiologi intervenţionişti precum şi un radiolog intervenţionist. Acesta realizează investigaţiile angiografice de membre inferioare, de artere carotide precum şi embolizările de fibroame uterine. Experienţa echipei are o importanţă covârşitoare, membrii adunând peste 15.000 de coronarografii efectuate şi peste 7000 de dilatări corona­riene sau periferice. Provenind din centre universitare cu volum mare de proceduri, echipa de cardio­logie inter­venţională este în strânsă legătură şi relaţie nemijlocită cu cardiologii, colegii din terapie intensivă şi chi­rurgii cardio-vasculari.

    Care sunt primele impresii ale campaniei de coronarografii gratuite şi ce v-a determinat să o prelungiţi?

    Rezultatele din primele două luni au demonstrat că peste 50% dintre pacienţii investigaţi aveau afectare artero-sclerotică coronariană severă ce au necesitat tratament intervenţio­nal şi chirurgical imediat în proporţie de 75% şi, respectiv, 25%. Dovedeşte pe deoparte răspândirea bolii coronariene în rândul populaţiei cât şi subdiagnosticarea acesteia. Prin continuarea acestei campanii încercăm să atacăm aceşti doi factori facilitând accesul gratuit al pacienţilor la un diag­nostic precis şi rapid. Coronarografia, în afara unei astfel de campanii, ar fi costat peste 1900 de lei.

    Cui se adresează această campanie?

    Se adresează pacienţilor cu suferinţă corona­riană cunoscută şi evaluată în prealabil într-o secţie de cardiologie – pacienţi cu infarct, pacienţi aflaţi sub tratamentul de angină pectorală cronică stabilă şi deasemenea explorarea invazivă corona­riană se ia în considerare la pacienţii cu sindroame ce sugerează boala coro­nariană, respectiv cu angină pectorală manifestată sub formă de durere, constricţie sau arsură în capul pieptului, ce apare în general la efort sau în repaos, însoţită de trans­piraţii şi sufocare. Pacienţii ce prezintă astfel de simptome ar trebui să se prezinte rapid la cardiolog pentru o evaluare iniţială: examen clinic, EKG, test de efort pentru stabilirea rapidă a indicaţiei de coronarografie.

    Consultul preintervenţional se va face de către unul dintre medicii noştri specialişti cardiologi direct la Clinica Polisano din strada Izvorului 1A, contra sumei de 200 lei, pacientul putând solicita aceasta vizită prin call-center, la numarul de telefon: 0269 23 44 86. Examinarea este minim invazivă, se realizează cu anestezie locală, permite maxima acurateţe în vizualizarea arterelor coronare, iar cu ajutorul echipei noastre de medici experimentaţi și a aparaturii de ultimă generaţie, pacientul nu va trebui sa stea mai mult de 2 zile în cadrul secţiei noastre de cardiologie intervenţională.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: