14.2 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăSocialCopiii nevoiaşi au motiv să zâmbească de ziua lor

Copiii nevoiaşi au motiv să zâmbească de ziua lor

Autorităţile locale nu uită nici în acest an de însemnătatea Zilei Internaţionale a Copilului, dar mai ales de cei care, au cel mai mult nevoie de sprijin şi afecţiune. Cărţi, dulciuri şi apetisante torturi au fost pregătite pentru micuţii, care provin din familii lipsite de posibilităţi. Deja patru familii s-au bucurat de gestul autorităţilor, primind ieri vizita surpriză a reprezentanţilor de la Direcţia Publică de Protecţie Socială. Acţiunea autorităţilor va fi continuată şi astăzi, astfel că alte famili, aflate în dificultate, să poată sărbători alături de copiii nerăbdători. Fiecare copil primeşte pachete în valoare de 100 de lei, dar dincolo de valoarea materială, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că gestul este important pentru impulsionarea întregii societăţi să vină în sprijinul copiilor defavorizaţi.

Fiecare copil are dreptul de a se bucura de copilărie, nu oricum, ci trăind momente fericite. Pentru autorităţile din Târgu-Jiu, concluzia devine practică, iar exemplele sunt întărite de gesturi nobile an de an. Prilejuri există, de a fi alături de familiile sărace, pentru care 24 decembrie sau 1 Iunie ar rămâne simple zile notate în calendar, dacă autorităţile nu le-ar întinde o mână de ajutor. Chipurile micuţilor s-au luminat la vederea pachetelor, dar mai ales a tortului, iar mama aproape că a izbucnit în lacrimi de bucurie. Cum ar fi putut să reziste emoţiei unui astfel de moment, când cei cinci copii din jurul ei nu ştiau la ce să privească mai întâi, la tort sau la cărţi şi dulciuri. Curtea sărăcăcioasă parcă s-a umplut întro clipă de bucuria şi zarva copiilor, iar mama acestora nu mai contenea cu mulţumiri. Fără sprijinul autorităţilor, copiii nu ar fi avut parte de o sărbătoare de ziua lor. Singurul venit este asigurat de alocaţiile copiilor şi din ce mai câştigă tatăl. „Nu pentru mine mă bucur, dar bucuria copilaşilor este şi a mea. Nu am cu ce să-i răsfăţ, să le cumpăr dulciuri iar din puţinul pe care îl avem, de-abia dacă supravieţuim. Trăim din alocaţii şi şi ce mai câştigă soţul, pe la câte o înmormântare, în cimitir. Aş munci, dar nu am unde, şi trebuie să am grijă de copii, că-s mărunţi. Cel mai mic are 5 ani, iar fata mai mare este în clasa a VI-a, ceilalţi pleacă într-a întâia, a doua. Am multe să-i mulţumesc primarului Cârciumaru, ne ajută, avem cantina şi nu ne uită nici de Crăciun. Dacă nu era el, nu ştiu(…)îi mulţumesc din suflet”, a spus emoţionată femeia.

Daruri şi la Casa Iris

La fel de fericiţi au fost ieri şi micuţii de la Casa Iris, care au primit dulciuri si cărţi, iar mama acestora a găsit puterea să zâmbească şi să uite de problemele care le macină existenţa.Familia nu are unde locui iar femeia cu greu poate istorisi neplăcerea, fiind dată afară din casa mamei. Pe chip i se desluşeşte însă o rază de speranţă şi aşteaptă ca întro zi să aibă propria casă, dar îşi spune cu convingere că bucuria celor doi copii, o fată şi un băiat, trece în faţa problemelor. „Mă bucur de gestul acesta, ştiu cât contează pentru copii. Am depus dosare pentru locuinţă socială sau ANL, dar sper ca primaria să ţină cont şi de faptul că fetiţa, elevă în clasa a doua, este premiantă şi ar fi păcat să nu aibă căminul ei”, a spus mama, Carmina Pupăzan, mulţumind şi ea pentru gestul autorităţilor. Conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială a dat asigurări că acţiunea continuă şi astăzi, în beneficiul altor copii nevoiaşi. „Este normal să încercăm să-i ajutăm cum putem. Gestul semnifică mult pentru copiii privaţi de posibilităţi, iar primarul Florin Cârciumaru speră ca 1 Iunie să fie moment de fericire pentru toţi. Asta, pe lângă activităţile educative şi de divertisment, pregătite special pentru a face din sărbătoarea lor, o zi memorabilă”, a conchis Teodora Ciobanu. Dacă şi vremea va ţine cu cei mici, un program variat de la desene pe asfalt, concursuri şi specatcole vor umple sufletele copiilor de amintiri plăcute.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -