Cum sărbătoresc angajatele de la primăriile din judeţ?

1
19

Ziua Internaţională a Femeii nu trece neobservată nici în acest an de administraţia publică locală. Angajatele primăriilor din judeţ au motiv de sărbătoare de ziua lor. Flori, felicitări şi multă voie bună sunt ingredientele principale ale zilei care aduce surprize salariatelor de la primării. Dacă în unele localităţi, Ziua Femeii a fost sărbătorită în avans, în weekend-ul trecut, primăriţele din Alimpeşti şi Berleşti au rezervat distracţiei fie ziua de astăzi, fie cea de 9 martie. Nici edilii nu se lasă mai prejos, pentru că o dată pe an este 8 Martie iar femeia trebuie sărbătorită chiar şi la locul de muncă. Nu doar doamnele şi domnişoarele care lucrează la aparatul primăriilor vor fi sărbătorite, ci toate femeile din comune vor fi răsfăţate de autorităţi cu flori, felicitări şi urări.

Surprizele nu vor lipsi astăzi pentru toate doamnele şi domnişoarele. Cel mai mult se bucură de ziua lor, angajatele de la Primăria Ţânţăreni care astăzi sunt libere, dar şi salariatele de la Primăria Turburea sunt scutite de muncă. Edilul Ion Bârcă a declarat cu bucurie că de ziua lor, „angajatele nu numai că primesc liber de la serviciu, dar vor primi în dar buchete de flori, felicitări şi cutii cu bomboane. Seara este rezervată unor momente plăcute la cantina din localitate, unde vor petrece alături de colegi”, a declarat Ion Bârcă. Mai mult, copiii şi cadrele didactice de la şcoli pregătesc astăzi spectacole unde sunt aşteptate mamele. Lor vor fi împărţite felicitări şi flori. Şi cei mici au surprize pregătite pentru mame, dezvăluite în serbările pregătite la şcolile de la Poiana şi Turburea. Cum florile aduc mereu un zâmbet pe chipul doamnelor, primarul are pregătite nu mai puţin de 1.500 de felicitări care vor ajunge la sărbătoritele zilei.

Angajatele primăriei şi şcolilor, libere la Ţânţăreni

Mărţişoare, flori şi felicitări ajung astăzi în dar şi la doamnele şi domnişoarele din comuna Ţânţăreni. Gestul a fost pus la cale tot de o femeie, Maria Vasilescu, primarul comunei. Cele 22 de angajate ale primăriei au liber astăzi, iar de acelaşi lucru se bucură şi alte 42 de salariate de la cele patru şcoli din localitate. În locul orelor se vor organiza spectacole deosebite în cinstea zilei de 8 martie. „Femeile angajate la primărie, dar şi de la şcolile I-IV şi I-VIII au parte astăzi de o zi liberă. Eforturile tuturor sunt răsplătite aducându-le mici surprize, din care nu va lipsi, spre seară, o cină festivă la un restaurant din zonă”, a declarat Maria Vasilescu, primarul comunei Ţânţăreni. Un alt gest care face cinste zilei vine tot de la autorităţile locale, pentru că la 1.800 de gospodării, primăria a decis ca felicitări şi mărţişoare să fie mesagerele zilei. Şi la Stoina, de liber se bucură, cele şase femei angajate ale primăriei, chiar dacă au petrecut pentru Ziua lor, de Mărţişor, şi nu oricum, ci cu muzică, tradiţie şi mărţişoare folclorice.

Sărbătoresc prin muncă, dar petrec de 9 martie

Nu toate salariatele primăriilor din judeţ au parte de liber de la serviciu, dar Ziua Femeii aduce bucurie cu siguranţă şi acolo unde munca nu permite nici măcar astăzi un răgaz. Este cazul localităţii Berleşti, unde primarul, Maria Dumitraşcu, asigură că şi angajatele de aici au parte de răsfăţ. Dacă petrecerea este amânată pentru 9 martie, la Primăria Berleşti, salariatele primesc astăzi flori şi felicitări. „Avem şapte angajate, dar este mult de lucru şi am hotărât să nu fie zi liberă. În schimb, atât eu cât şi colegii oferim cu mare drag flori şi felicitări”, a conchis edilul. Nu este uitată petrecerea, ci doar amânată, spre bucuria bărbaţilor care lucrează la primărie, pentru că voia bună ia locul muncii, vineri, pe 9 martie, la un restaurant din Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here