Cumpărătorii, ținuți departe. Prețul mielului s-a dublat față de anul trecut

0
11

Mai sunt câteva zile până la sărbătorile Pascale și în târgurile de sacrificare a mieilor din județ bate vântul. Nici crescătorii de animale nu s-au îngrămădit să-și expună marfa însă nici cumpărătorii nu se înghesuie să arunce cu bani. În viu un kilogram de carne de miel se vinde cu 20 lei în timp ce proporționat prețul urcă până la 35-40 de lei.

Anul acesta sărbătoarea pascală le-a încurcat planurile ciobanilor. Nici oile nu au fătat, nici miei nu au crescut așa că pentru a scoate un ban comercianții se văd nevoiți să crească prețul. „Merge slab vânzarea. De la an la an e tot mai rău. Noi negociem dar nici așa să-i dăm degeaba. Am băgat și noi bani, am cumpărat nutreț că iarna a fost lungă și să-i dăm așa de pomană, mai bine îi ținem. Îi dăm la export ”, a declarat un cioban.

Cumpărătorii, dezamăgiți

Cei care își fac curaj să intre în târgul de sacrificare fac imediat cale întoarsă. Prețul mare și carnea puțină de pe mieii plăpânzi îi fac să renunțe la tradiționala masă de Paște. „ Cer cam mult și sunt numai piele și os. Anul acesta cred că nu mâncăm miel. Poate după Paște când o să mai crească cumpăram de poftă”, ne-a declarat un târgujian. „ A-și lua de poftă dar sunt cam mici, după ce îi bag la tavă nu mai rămâne nimic pe oase. Nu stiu ce să fac. Nu e vorba de bani că stiți cum e, o poftă ai, dar sunt cam mici”, s-a arătat dezamăgit un alt cumpărător.

Peste 3000 de miei sacrificați

Și anul acesta autoritățile au avizat trei locații pentru sacrificarea animalelor. „La nivelul județului sunt trei centre de sacrificare a mieilor Târgu Jiu, Novaci și Motru. Noi monitorizăm în permanență procesul de sacrificare a aimalelor, totul se desfășoară corespunzător. Din evidențele noastre peste 3000 de animale vor fi sacrificate anul acesta. Prețul practicat variază între 20 și 40 de lei pe kilogramul de carne de miel”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSVSA Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here