Curăță Gorjul de gunoaie, încurajează menținerea unui mediu curat! Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj și-a „mutat” birourile în teren

0
9

Pun umărul la schimbarea județului. Angajații Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj au desfășurat luna trecută zeci de acțiuni ce vizează ecologizarea și responsabilizarea populației în privința unui mediu mai curat. Printr-un proiect concurs conducerea SJGDAS a reușit să implice elevii gorjeni în acțiuni menite să aducă beneficii mediului înconjurător.

La o lună de la preluarea mandatului de director în cadrul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj (SJGDAS) Luis Popa și-a făcut bilanțul muncii sale. Alături de colectivul pe care-l conduce tânărul care a devenit cunoscut prin prisma succesului obținut în mediul privat a reușit să desfășoare, în doar o lună, o serie de activități beneficie pentru județ. Așa cum a promis încă din prima zi de lucru Popa a reușit să reformeze vechea echipă și împreună cu ei să realizeze un plan pentru 2018. În luna aprilie echipa SJGDAS a bifat zece acțiuni de informare, trei de ecologizare și una de plantare arbori. De asemenea, în cursul lunii anterioare, SJGDAS Gorj a organizat o întâlnire de lucru cu operatorii de salubrizare din județ pentru soluționarea problemelor existente în mai multe localități.

„Viață pentru Mediu, Viață pentru OM”

Pentru a fi cât mai aproape de oameni, în special de tineri, au fost organizate acțiuni demarate în cadrul proiectului concurs „Viață pentru Mediu, Viață pentru OM”, program în care sunt implicate 31 de școli din mediul urban. În cadrul proiectului – concurs se desfășoară trei activități, respectiv o activitate de colectare selectivă atât la școală, cât și acasă (hârtie-carton, PET, doze aluminiu, baterii, acumulatori, inclusiv auto și DEEE-uri), o acțiune de ecologizare și una de activități creative. De asemenea, cu ajutorul ONG-ului „Team for Next Generation”, SJGDAS Gorj derulează sesiuni de informare-conștientizare cu motto-ul „Locul celor mai multe din deșeuri nu este la groapa de gunoi, ci la reciclare”. „ Proiectul derulat a avut un impact favorabil asupra celor care au fost informați, elevii fiind receptivi la modul în care trebuie să învățăm să colectăm deșeurile indiferent că suntem acasă sau în societate. Proiectul a fost demarat în trecut, sub coordonarea colegului meu Ovidiu Sandu Borugă și pentru că este un program benefic am ales să îl continuăm. În luna aprilie am derulat sesiuni de informare în cadrul a zece unități de învățământ, iar în afara acestui proiect a avut loc o acțiune de plantare în zona Rovinari, alături de Societatea Minprest. Tot în cursul lunii anterioare, în urma unui protocolul încheiat cu DGASPC Gorj, am participat la o acțiune de amenajare a unui solariu pentru minorii aflați într-o casă de tip familial din comuna Scoarța. Nu am scăpat din vedere nici operatorii de salubrizare din județ, astfel că au fost convocați la o întâlnire de lucru în care ne-au fost comunicate problemele din localități”, a precizat Luis Popa, director al SJGDAS Gorj.

Printre școlile în care au avut loc acțiunile de informare se numără Școala Gimnazială Nr.2 Motru, Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, dar și Școala Gimnazială Bumbești Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here