Acasa / Social / Denisa Ungureanu, din Motru, marea câștigătoare a festivalului de la Dănciulești

Denisa Ungureanu, din Motru, marea câștigătoare a festivalului de la Dănciulești

denisa 2Prima ediție a Festivalului Concurs al Cântecului și Portului Popular „Mariana Ionescu Căpitănescu” a avut loc duminică, 25 iunie, în comuna Dănciulești. Manifestarea a fost organizată de Primăria Dănciulești și Consiliul Local Dănciulești în parteneriat cu Societatea Cultural-Științifică RĂDINEȘTI-GORJ și Școala Gimnazială „Cornelius Radu”. Marea câștigătoare a acestui festival a fost Denisa Ungureanu, o adolescentă din municipiul Motru.

denisa ungureanu 1La inițiativa primarului Ion Andronescu și cu aprobarea Consiliului Local Dănciulești, în anul 2013, a luat ființă Festivalul Cântecului și Portului Popular „Mariana Ionescu Căpitănescu”, care a avut loc, an de an, în Duminica Tomii, prima duminică după Sfintele Sărbători de Paște, pe scena construită special pentru acest eveniment în incinta Școlii Generale Dănciulești. „Datorită numărului mare de participanți cu vârsta până la 14 ani și a nevoii de competiție pentru aceștia, la inițiativa Societății Cultural-Științifice RĂDINEȘTI-GORJ și cu aprobarea Primărie Dănciulești și a Consiliului Local Dănciulești, începând cu anul 2017, în localitatea Dănciulești s-a decis să se organizeze și Festivalul-Concurs al Cântecului și Portului Popular MARIANA IONESCU CĂPITĂNESCU în ultima duminică a lunii iunie a fiecărui an, de Ziua Rădineștilor”, spun reprezentanții Societății Cultural-Științifice „Rădinești-Gorj”.

denisa 3Astfel, pe 25 iunie, marele premiu al festivalului a fost adjudecat de Denisa Ungureanu din Motru. La secțiunea soliști vocali, premiul I a fost câștigat de Maria Luiza Schimit din Dolj, premiul II de Dinu Maria-Adelina –din Balș, iar premiul III de Bianca Maria Șuțu. La secțiunea instrumentiști, premiul I a fost câștigat de Mlagiu Dragoș; premiul al II lea de Cioiu Alxandru-Costin și premiul III de Vrăjitoru Maria.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*