Acasa / Social / Distracția din comuna Câlnic continuă. Ziua Minerului sărbătorită pe 18 și 19 august

Distracția din comuna Câlnic continuă. Ziua Minerului sărbătorită pe 18 și 19 august

Gorjenii sunt așteptați weekend-ul viitor la ,,Dumbrava Câlnic”. Distracția continuă, iar autoritățile își dau interesul pentru ca petrecerea câmpenească să fie una pe cinste. Manifestările dedicate zilei Minerului vor demara sâmbătă, 18 august 2018 si se vor încheia duminica, 19 august.

Primăria Comunei Câlnic și Sindicatul ,,Lignitul” Oltenia, organizează în zilele de 18 și 19 august 2018 „Ziua Minerului” în zăvoiul din satul Pieptani – locația ,,Dumbrava Câlnic” situață la întrarea în localitatea Câlnic dinspre Tg-Jiu spre Motru, peste stradă de stația Peco SUCCES.Terasele cu mici şi bere, precum şi parcul de distracții nu vor lipsi din peisaj. Vor fi organizate și manifestații sportive și culturale.

„În fiecare an, Oltenia sărbătorește Ziua Minerului, zi în care îi celebrăm pe toți cei care trudesc în Cariere, și e una plină de semnificații istorice. Pentru această zonă, greu încercată de problemele sociale apărute în urma restrângerii acestui sector de activitate, mineritul continuă să rămână reperul în jurul căruia oamenii de aici își privesc viitorul, așa că Ziua Minerului e una a întregii comunități. Noi continuăm să sărbătorim Ziua Minerului pe care mulți au uitat-o și nu vor să-și mai aducă aminte de ea, inclusiv liderii de sindicat, care au șters din calendarul lor această zi importantă. Ziua Minerului are o încărcătură specială pentru fiecare dintre cetăţenii Olteniei. Este ziua când conştientizăm, mai mult ca oricând, eroismul celor pentru care munca în carierele și adâncurile pământului a devenit destin şi tradiţie. Cu acest prilej, se cuvine să omagiem minerul de ieri, de astăzi şi mai ales, pe cel de mâine, asigurându-ne astfel că vom pune umărul la asigurarea continuităţii unei tradiţii unice, mineritul. De altfel, minerii sunt tot mai puțini de la an la an în județul Gorj, iar salariaților din minerit nu le mai rămâne decât să se gândească cu nostalgie la această zi. Minerii sunt de părere că în curând ziua va fi una simbolică, perspectivele mineritului fiind tot mai sumbre de la an la an. Politicienii, indiferent de cei care s-au suscendat în fruntea mineritului gorjean, nu au oprit împuținarea ortacilor, dar i-au folosit în campaniile electorale. Dezamăgirea este intensă în rândul salariaților din minerit care trăiesc cu teama zilei de mâine. Zonele cu mineri, Motru, Mătăsari și Rovinari, au devenit unele sărace, asta deși în perioada de vârf a mineritului erau cele mai bogate, puterea financiară a minerilor fiind recunoscută la nivelul județului. Activitatea minieră cunoaște un trend descendent, uneori accelerat de neputința și indolența politicienilor. Invităm agenții economici din județul Gorj și din alte județe să participe la acest important eveniment, Primăria Câlnic asigurând condițiile desfășurării unui comerț civilizat și în condiții de siguranță”, au comunicat autoritățile.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*