Dramă fără margini pentru o fetiță de numai 3 ani! Părinții sunt disperați!

6
81

caz social 1La doar trei anișori, Ana Rut, o fetiță din Bumbești-Jiu este greu încercată de viață. Micuța s-a născut fără piciorul drept, nu are un rinichi, iar coloana îi este deformată și îi contorsionează trupul firav. De la naștere, părinții copilei au mers în permamență la medici din capitală, însă nimeni nu a operat-o, așa cum ar fi fost nevoie. Suferința copilei i-a adus pe soții Alexandra și Severus Ghinică la disperare, iar acum au decis să meargă în străinătate pentru a cere ajutor medical. Totuși, costurile sunt mult prea mari pentru a le face față, iar aceștia au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet. Părinții micuței Ana Rut vor ca măcar banii de transport și consultație să îi strângă, în acest fel să afle ce se poate face pentru ca fetița lor să nu mai fie condamnată la suferință.

„Doar cei care sunt părinți pot înțelege durerea”

caz social 3Povestea Alexandrei și a lui Severus Ghinică începea acum câțiva ani. S-au căsătorit și au dorit un copil, numai că în timpul sarcinii au apărut probleme de sănătate, iar un doctor i-a administrat viitoarei mămici antibiotic. Acest lucru a fost dramatic pentru bebelușul care avea să vină pe lume cu multiple malformații care nu îi vor permite să aibă o viață normală. „Așa s-a născut. Soției mele i-a fost administrat un antibiotic foarte puternic atunci când era însărcinată, doctorul Dițescu de la Sadu i l-a administrat, și a distrus fetița din timpul sarcinii. Fetița are un singur rinichi, coloana vertebrală strâmbă, piciorul drept nu îl are deloc și de aici apar tot felul de probleme. Este cumplit, doar cei care sunt părinți pot înțelege durerea”, a declarat Severus Ghinică.

Operație de 10.000 de euro și dispozitiv de 24.000 euro

caz social 2Și cum nu era suficient, viața nu l-a ferit de nenorociri pe tatăl copilei. La doar 36 de ani, acesta este pensionat pe caz de boală cu handicap grav și face dializă. „Avem nevoie de ajutor financiar, am încercat în București să mergem cu fetița, nu am avut nicio șansă, ne-au plimbat medicii aproape trei ani cu fetița și nu au făcut nimic, nu au operat-o. Am fost la doctorul Gheorghe Burnei și am pierdut anii degeaba. Acum vrem să plecăm în străinătate, în Italia. Am înțeles că operația la coloană, de care are ea nevoie, ar fi undeva la 10.000 de euro, bani pe care noi nu îi avem. Fetița are și probleme la picior, aici nici nu știm ce trebuie, am zis să vedem ce facem întâi la coloană. Nu putem să stăm așa cu fetița, acum a crescut și ea și realizează și ne spune că nu poate să facă unele lucruri. Intelectual este bine, chiar ne uimește uneori că este foarte deșteaptă, ne bucurăm că intelectual este bine. Vrem să rezolvăm întâi problemele de la coloană, apoi o să vedem ce facem și cu piciorul. Este nevoie de un dispozitiv, noi ne-am interesat, el ar fi ajuns prin Casa de Sănătate, dar am înțeles că l-au dat la altcineva. S-a cumpărat cu 24.000 de euro, dar pentru altcineva”, a mai spus tatăl fetiței bolnave.

Li s-a spus să își abandoneze copilul pentru că este bolnav

caz social 4Din cauza suferinței și a greutăților, mulți i-au îndemnat pe cei doi soți să o abandoneze pe micuța Ana Rut, însă părinții refuză să își lase copilul pe mâna unor străini care niciodată nu ar avea grijă de ea pentru ca micuța să aibă o viață cât de cât ușoară. „Nu ne-am gândit niciodată să o abandonăm, ne-a spus cineva de la Timișoara că e mai bine să o dăm, dar niciodată nu am acceptat să o abandonăm. Cea mai mare bucurie a noastră e că fetița mea este în viață, că o avem și cu voința lui Dumnezeu și cu putere o să reușim să o facem bine. Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu are probleme psihice, mănâncă singură, se spală, pentru noi e un copil normal, numai că fiind situația asta ea merge în mâini și se târâie, nu poate mai mult. De aceea avem nevoie măcar să ne deplasăm în străinătate să vedem ce spun medicii de acolo, să încercăm să facem ceva pentru ea. Ne-am pus foarte mult încrederea în medicii de la București că îi vor face tot ce trebuie, că o vor opera, iar acum o luăm de la capăt. Eu fac dializă și este greu și pentru mine, acum să vedem ce putem face”, a conchis Severus Ghinică.

Un ajutor pentru un suflet nevinovat

Oamenii cu suflet îi pot contacta pe părinții aflați în dificultate la numărul de telefon: 0760 856 208. Orice sumă este binevenită și poate contribui la nevoile micuței Anei Rut. Banii pot fi depuși în contul RO93CECEC001946280610711, titulari fiind părinții copilei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here