spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialFacilităţi pentru împrumuturi

    Facilităţi pentru împrumuturi

    Sume mai mari, dobânzi mai mici, rate mai flexibile. De aceste schimbări au parte acum în 2014 pensionarii gorjeni ce vor apela la Casa de Ajutor Reciproc. De la începutul lunii ianuarie, au fost depuse peste 100 de cereri de împrumut.

    Pensionarii pot împrumuta din acest an până la 9000 de lei, dacă întrunesc condiţiile şi în loc de 18 rate în care trebuie să restituie sumele, au la dispoziţie 24. Minimul de rate acceptate este 6, maximul 24. Hotărârea a fost luată de conducerea Casei de Ajutor Reciproc la finalul săptămânii trecute şi se aplică de ieri, 13 ianuarie. De la începutul lunii, la instituţie au apelat 130 de pensionari, iar numărul lor va creşte, datorită avantajelor pregătite la noile împrumuturi. Schimbările anunţate de conducere sunt posibile datorită faptului că situaţia financiară a Casei este una bună. „Întrucât situaţia finaciară permite, am diminuat dobânzile, cu 1 ianuarie, cu câte un procent pentru fiecare categorie. Astfel, pentru împrumuturile cu o treime fond, dobânda a scăzut de la 8 la 7%, iar la cele cu jumătate fond, de la 7 la 6%. De la 13 ianuarie, au crescut cuantumurile la împrumuturi, astfel că de la 4500 acum vorbim de 6000 de lei, pentru cei care solicită sume cu o treime fond, iar de la 9000 la 10000 de lei, s-au mărit cuantumurile pentru cei cu o jumătate fond. A crescut şi numărul de rate, de la 18 la 24”, a declarat Iulia Cioplea, contabil-şef Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Gorj. Sumele solicitate sunt destinate de pensionari cu precădere plăţii facturilor şi achiziţionării de medicamente, dar nu sunt singurele motive care-i aduc pe vârstnici la sediul Casei de Ajutor Reciproc. „Am nevoie de medicamente, dar şi plata facturilor este o grijă în plus, mă mai ajut cu pensia soţiei. Este greu cu bruma de pensie pe care o am, sunt multe cheltuieli”, a declarat un pensionar.

    La fel de important pentru pensionari se dovedeşte a fi şi cotizaţia lunară la fondul care decide în fapt dacă şi cât pot împrumuta. Cei mai mulţi vârstnici depun lunar nu mai mult de câteva sute de lei, dar consideră efortul ca fiind extrem de necesar. Până şi familia îi susţine în simţul practic de care dau dovadă. „Eu depun cotizaţia pentru tatăl meu, nu a avut până acum nevoie de banii de aici, dar este un caz mai rar. Ştiu cât de greu le este altora care nu au nici 500 de lei pensie, aşa că CARP joacă un rol foarte serios”, a declarat o altă pensionară. Cum dobânzile sunt în scădere faţă de anul trecut, conducerea CARP se aşteaptă la un interes mai mare din partea pensionarilor pentru împrumuturi. Începutul acestui an este promiţător.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: