Familiile nevoiaşe, bucuroase că au ce pune pe masă de Paşte. Autorităţile locale le-au făcut o vizită surpriză

0
14

Familiile care au o situaţie financiară precară au primit vizita autorităţilor locale. Aceştia au mers la 50 de astfel de familii, care se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta. Bucuria de pe feţele copiilor, atunci când au văzut pachetele pregătite special pentru ei, nu poate fi exprimată în cuvinte. Cu lacrimi în ochi, membrii familiilor au mulţumit în nenumărate rânduri reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţie Socială, care nu au uitat nici în acest an de ei.

Un număr de 50 de familii din Târgu Jiu vor avea ce pune pe masa de Paşte. Autorităţile locale au avut grijă ca fericirea sărbătorilor pascale să fie simţită şi de persoanele care se confruntă atât cu probleme financiare cât şi cu probleme de sănătate. Prima oprire a acestora a fost la familia Pavel, o familie cu doi copilaşi extrem de talentaţi, de 16 respectiv 11 ani. Aceştia abia şi-au putut stăpânii emoţiile atunci când au văzut pachetele.

 
 
 
 
 
 

,,Mulţumim frumos pentru tot ce ne-aţi adus. Suntem foarte fericiţi”, au fost cuvintele pline de sinceritate ale copiilor.

,,Eu lucrez, am serviciu, trăim din banii câştigaţi de mine şi din alocaţia copiilor. Am noroc că cei doi copii sunt cuminţi, talentaţi. Fata merge la Centrul de zi după ce termină orele şi băiatul merge la Centrul Iasomia. Acolo le este foarte bine că au mâncarea asigurată, fac lecţiile, iar la 16.30 vin acasă. Fata studiază muzica la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu. a fost şi la Liceul de Muzică, dar nu i-au plăcut instrumentele şi s-a axat pe voce. Paştele îl vom petrece acasă, în familie, cu copiii”, a povestit mama celor doi copii.

Atunci când reprezentanţii Direcţiei de Protecţie Socială Gorj şi-au anunţat prezenţa, o altă familie din Târgu Jiu şi-a deschis larg porţile. Cu lacrimi în ochi şi vocea tremurândă, mama copilaşilor a povestit cât de dificil le este să supravieţuiască cu alocaţiile copiilor şi cu un salariu minim pe care îl câştigă atât ea cât şi tatăl acestora.

,,Am probleme cu fata a mică. Este bolnavă de epilepsie, iar când mergem la serviciu o lăsăm singură în casă. Ne descurcăm greu. Trebuie să mergem din 3 în 3 luni la tratament, la Cluj. Celălalt copil îl am acum la Bucureşti, să îşi facă ochelari că are probleme cu vederea. Toţi copiii merg la şcoală, învaţă bine”, a povestit femeia.

Pachetele oferite de autorităţi conţin carne de porc, oua, cozonac, suc, prăjituri şi multe alte alimente.

,,Cu ocazia acestor sărbători de Paşte Primăria Municipiului Târgu Jiu a venit în sprijin acestor familii, aducându-le câte un pachet cu produse tradiţionale. Aceste persoane, chiar dacă realizează venituri sunt insuficiente şi mă refer aici la faptul că au o situaţie dificilă în familie, au copii cu diferite afecţiuni sau chiar dumnealor suferă de anumite afecţiuni, sau poate datorită vârstei înaintate pe care o au pur şi simplu nu îşi pot asigura cele necesare pentru masa de Paşte. Anul acesta am venit în sprijinul a unui număr de 50 de familii. Pachetul a conţinut carne de porc, pui, drob, cârnaţi afumaţi, coaste afumate, ouă, suc. Fiecare dintre dumnealor au primit aceste pachete cu bucurie. Valoarea unui pachet a fost de 165 de lei fără TVA. Aceste familii ştiu că îi sprijinim în fiecare an. Sunt aceleaşi familii pe care le sprijinimde ani buni”, a precizat Alina Toader, directorul DPPS Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here