19.5 C
Târgu Jiu
vineri, august 12, 2022
AcasăSocialFermierii gorjeni primesc banii de la APIA! Au început plățile

Fermierii gorjeni primesc banii de la APIA! Au început plățile

Duminică noaptea spre luni s-a dat drumul la plata avansului pe suprafață pentru anul 2017. Toată rețeaua APIA a funcționat de la miezul nopții în toată țara și până în prezent au primit avansurile 24.464 de fermieri dintr-un total de 885.000, iar suma plătită se ridică la peste 42,1 milioane de euro, a anunțat ministrul agriculturii citat luni de Agerpres. Banii vor intra în conturile fermierilor gorjeni în funcție de cum lucrează unitățile bancare.

Primele plăți în conturile fermierilor au fost inițializate în noaptea de duminică/luni, 15/16 octombrie 2017, banii acordați ca sprijin urmând să ajungă efectiv în buzunarul beneficiarilor în câteva zile. În 2017, fermierii români au solicitat subvenții europene pentru o suprafață de 9,541 milioane de hectare, în creștere cu 214.525 hectare față de anul trecut, în timp ce numărul cererilor de plată s-a diminuat cu aproape 17.000. „Avansurile reprezintă 70% din plata nominală pe suprafață din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a spus ministrul Daea. De luna aceasta și până pe 1 decembrie vor primi bani peste 15 mii de fermieri din Gorj. Potrivit celor de la APIA Gorj, există un eşantion de fermieri cuprinşi în lista albă care pot fi autorizaţi, acum fiind autorizați la plată 15.114 fermieri din cei 18.509 care au depus cereri de plată în 2017. Se vor achita banii aferenți schemelor din cadrul plăţilor directe. Pe lângă acestea, mai fac obiectul plăţilor în avans şi plăţile care se acordă pentru Măsurile 10, 11 şi 13, măsurile cuprinse în Axa 2 a PNDR. „Azi noapte au fost preluaţi pe tranşele de plată şi transferaţi în Contabilitate 2.061 de fermieri, astăzi (luni n.red.) le intră banii în conturi. Ceilalţi vor fi preluaţi în perioada următoare pentru plată. Plata avansului este din 16 octombrie – 1 decembrie. Plata regulară o începem la 1 decembrie 2017 şi o finalizăm la 31 martie 2018, termenul final este până la 30 iunie 2018, dar în conformitate cu obiectivele şi cerinţele guvernamentale o finalizăm până pe 31 martie”, spun cei de la APIA Gorj.

Reacție sindicalistului Manu Tomescu: „Eu nu am furat un leu. Am muncit pe acești bani“

6
Manu Tomescu, unul dintre cei 27 de sindicaliștii care figurează în raportul ANAF că trebuie...

Bani pentru Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”

0
Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” beneficiază, din nou, de atenția autorităților locale. Sume importante de bani...

Jefuit într-un supermarket din Târgu Jiu

0
Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au reținut, pentru 24 de ore și introdus în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!