spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesFestivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”

    Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”

    În perioada  29 – 31 martie, se va desfășura cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”. Festivalul-concurs îşi propune să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multor talente, să promoveze şi să stimuleze cele mai valoroase prezenţe.  Evenimentul se va desfășura la Căminul Cultural din Baia de Fier. Intrarea este liberă!

    Festivalul este adresat cursanților școlilor populare de artă sau centrelor culturale județene de la disciplinele de canto muzică populară  și instrumente muzicale și este împărțit pe două secțiuni, în cadrul fiecărei secțiuni existând două categorii de vârstă (12-15 ani, respectiv 16-25 ani ):

    Secțiunea I se adresează cursanților de la disciplina canto muzică populară.

    Secțiunea a II-a se adresează cursanților de la disciplinele de instrumente muzicale specifice orchestrelor populare (nai, fluier, caval, vioară, acordeon, țambal, trompetă, clarinet etc.)

    Concurenți din toată țara

    S-au înscris la acest festival-concurs 38 de concurenți, din 15 județe (Argeș, Cluj, Brăila, Mehedinți, Suceava, Alba, Olt, Botoșani, Caras Severin, Vâlcea, Maramureș, Vrancea, Satu Mare, Mureș, Covasna, Alba), 21 concurenți la secțiunea I, 17 concurenți- la secțiunea a II-a .Vor face parte din juriu personalități de seamă ale etnofolclorului românesc, care vor aprecia calitățile interpretative,  repertoriul, autenticitatea portului, prezența scenică. Acompaniamentul orchestral, pe toată durata festivalului, va fi asigurat de Ansamblul Folcloric “Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă, dirijor Constantin Argint.

    Program încărcat, seri pline de cultură

    FESTIVAL-M În prima seară a festivalului, după concurs, recitalurile vor fi susținute de artiștii Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj, dar și de ansamblurile: “Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, coregraf Valeriu Saraolu, “Nedeia” din Novaci, coregraf Dragos Medrega și de Ion Lianu și suflătorii de la Novaci. În a doua seară, după concurs, vor urca pe scena invitații noștri din Serbia, Ansamblul Folcloric “Kud Vojvoda Janko Katic”, urmați de Ansamblul de dansuri “Românașul” din Târgu Logrești, coregraf Aurel Speriatu, Ansamblul de fluierași și băcițe “Cheile Oltețului” din Polovragi, coordonator Gheorghe Mituță. În ultima seară,  iubitorii de folclor vor avea parte de recitalurile soliștilor și cursanților Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, acompaniați de  Ansamblul Folcloric “Maria Lătărețu”. În program  vor fi mai fi: grupul “Măriile Gorjului”, Grupul de naiști si fluierași “Jiana”, Ansamblul de dansuri “Juniorii Doinei Gorjului”, coregraf  Valeriu Saraolu. Seara va fi încheiată de  invitații noștri:  Ileana Lăceanu, Alexandra Bleaje, Oana Lianu și Roberta Buzurin-câștigătoarea ediției III.

    Evenimentul este organizat de Școala Populară de Artă, alături de  Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, Căminul Cultural Baia de Fier.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: