Acasa / Headlines / Fiica lui Nicolae Mischie a studiat la cea mai bună universitate de film din lume

Fiica lui Nicolae Mischie a studiat la cea mai bună universitate de film din lume

Ioana, fiica lui Nicolae Mischie, fostul președinte al Consiliului Județean și al PSD Gorj, a studiat la o renumită universitate de film din Statele Unite ale Americii, care este considerată „Harvardul“ şcolilor de film din lume. Ioana Mischie este regizor şi doctorand la Universitatea Națională de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Ioana Mischie a beneficiat de o bursă prin programul Fulbright, în perioada 2017-2018 și a urmat timp de un an de zile cursurile California – School of Cinematic Arts din în Los Angeles. Școala a fost fondată în anul 1929 și este considerată drept cea mai bună şcoală de film din Statele Unite sau chiar din lume. La această universitate a fost profesor chiar şi renumitul regizor Alfred Hitchcock.

Încearcă să pună în aplicare ceea ce a învățat

Ioana ne-a povestit că a a învățat foarte multe în SUA și că a finalizat cu succes studiile: „În urmă cu doi ani de zile m-am înscris pentru bursa Fulbright Student Award 2017-2018, pe care am avut norocul s-o câştig şi asta mi-a permis să studiez timp de un an de zile în Statele Unite ale Americii în cadrul University of Southern California, School of Cinematic Arts, care este recunoscută drept Harvardul şcolilor de film la nivel mondial. Am avut acces la foarte multe laboratoare de cercetare de realitate virtuală, realitate mixtă, imaginaţie civică şi la tot felul de materiale cu privire la proiecte cinematografice. Am încheiat de curând această bursă, cu brio, deşi a fost pe plan personal un an foarte greu pentru mine. Încerc să implementez în ţară cât mai mult din ce am învăţat. Sper să împărtăşesc cu colegii mei ceea ce am învăţat acolo“.

„Am foarte multe proiecte în dezvoltare“

Ioana Mischie a mai precizat că are multe proiecte cinematografice pe care vrea să le pună în aplicare: „Am avut norocul să am profesori de excepţie. Mentorul meu a gfost profesorul Henry Jenkins, teoreticianul conceputului transmedia storytelling, pe care îl studiez în lucrarea de doctorat. Am avut ocazia să întâlnesc regizori americani, scenarişti, actori americani de la care avem enorm de mult de învăţat. Sistemele noastre diferă destul de mult, însă cred că putem să învăţăm unii de la alţii, atât americanii de la europeni, cât şi europenii de la americani. Am foarte multe proiecte în dezvoltare, dar nu ştiu care dintre el vor prinde viaţă. Depind foarte mult de sprijinul unor instituţii din ţară şi cel al colegilor mei de echipă pe care sper să-l am“.

A obținut mai multe premii

Ioana Mischie a realizat mai multe scurtmetraje şi a obţinut o serie de premii. A fost nominalizată la premiile Gopo din acest an, iar anul trecut a fost prezentă la Festivalul de la Cannes, cu un scurtmetraj. Fulbright este cel mai prestigios program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale desfăşurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume, care a demarat în anul 1946.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*