spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialGala de box 2011

    Gala de box 2011

    După sportul rege şi competiţiile din ringul de box se dovedesc irezistibile tinerei generaţii, dornice să urmeze o carieră. La început de drum însă, perspectiva unor performanţe se vede încă în ceaţă, dar se apropie pe măsură ce copii talentaţi aleg să urmeze îndrumarea şi experienţa antrenorilor, desprinşi din activitate după lungi bătălii câştigate pe ringul de box în competiţii interne şi naţionale.

    Sala de sport a Şcolii Generale „Voievod Litovoi” încă mai poartă uralele şi emoţiile concurenţilor şi antrenorilor. Competiţia reunită sub genericul „Gala de box 2011” a dat prilejul elevilor de la cluburi de prestigiu din Gorj şi Mehdinţi să concureze alături de combatanţi din toată ţara. Programul competiţional a inclus 10 meciuri la cadeţi, cu vârste cuprinse între 14-15 ani, dar şi alte 10 dispute între corzile ringului, la juniori, dintre care un meci a fost rezervat fetelor. Aici media de vârstă este de 16 ani. Competiţia se împarte şi după greutate, nu doar după vârstă. Juniorii concurează la categorii de la 46 până la 81 de kilograme, iar cadeţii, de la 38,5 până la 72 de kilograme.

    Elevii provin de la cluburi precum Pandurii Târgu-Jiu, Miner Motru, CS Rovinari, Jiul Rovinari, Unirea Ţânţăreni, iar lista poate continua. Antrenori spun că „este dificil să rezişti pe podium, dar se poate realiza cu multă muncă. Important e ca fiecare competiţie să fie luată în serios”. Elevii spun că nu au emoţii, dar de-abia aşteaptă să strângă la piept medaliile şi diplomele. Demonstraţii de talent şi disciplină, au făcut la Gala de box, 2011, tandemurile de cadeţi. În total, 40 de participanţi au reprezentat judeţele Gorj şi Mehedinţi, iar sala de sport parcă s-a dovedit neîncăpătoare uralelor primite de la galerii. Competiţia a fost supervizată de delegatul general, Viorel Pătrăşcoiu, arbitru internaţional, care a subliniat că „astfel de manifestări contribuie la autodisciplină, schimb de experinţă în ring şi deschideere către noi performanţe. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi deţin deja supremaţia pe categorii, dar palamaresul trebuie să se îmbogăţească cu experienţă mai ales, nu doar cu medalii”. Din sala care a găzduit competiţia, nu am plecat fără să luăm cu noi măcar o fărâmă din voiuciunea şi energia celor mici. Ei sunt şi ce are cel mai frumos acest sport, promisiunea că pe ringul de box, tinere talente se vor ridica mâine cu trofee din plin meritate.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: