Acasa / Social / Gripa prinde avânt în Gorj. Statistici în creștere!

Gripa prinde avânt în Gorj. Statistici în creștere!

Cifre în creștere în ceea ce privește îmbolnăvirea în rândul populației. În Gorj, în ultima săptămână s-au înregistrat 18 cazuri de gripă sezonieră, alți peste 1800 de gorjeni fiind diagnosticați cu o viroză.

Direcția de Sănătate Publică Gorj își exprimă îngrijorarea față de numărul mare de îmbolnăviri din ultima săptămână. Sezonul îmbolnăvirilor le-a luat prin surprindere pe autoritățile județene care nu au făcut nici măcar o campanie de prevenire în rândul populației. Așa se face că gorjenii cad pe capete, cei mai mulți copii cu vârsta între 5 și 14 ani. „Sunt într-adevăr îngrijorătoare cifrele dacă avem în vedere faptul că numai în ultima săptămână s-au înregistrat 1836 de cazuri de viroze, 70 cu nevoie de internare. Ca și bolnavi, cei mai mulți pacienți se încadrează în grupa de vârstă 5-14 ani respectiv 790 de cazuri. O boală netratată duce la o îmbolnăvire severă așa că și numărul pneumoniilor este în creștere, în perioada 28 ianuarie-4 februarie s-au înregistrat 619 cazuri, cele mai multe în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 15-49 de ani. Facem apel la populație să se adreseze medicilor în cazul în care dau semne de îmbolnăvire, să nu se trateze după ureche și să aibă o igienă strictă. Să evite zonele aglomerate ,și, dacă sunt bolnavi să poarte mască pentru a nu da virusul mai departe”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Gorj Elena Pițian.

Gripa face victime

Au fost înregistrate creșteri și în ceea ce privește îmbolnăviri cu virusul gripal de tip A. „ În ceea ce privește virusul gripal, avem în momentul de față 18 cazuri confirmate, opt având nevoie de internare. Diagnosticul a fost pus în special pe categoriile de vârstă 15-49 de ani-7 cazuri, 5-14 ani-6 cazuri, 0-1 ani și 2-4 ani -2 cazuri și 50-64 ani – 1 caz” a mai declarat Elena Pițian.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*