spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialÎncepe Programul "Şcoala după şcoală". Câți bani primesc dascălii ce participă la...

    Începe Programul „Şcoala după şcoală”. Câți bani primesc dascălii ce participă la orele suplimentare?!

    De săptămâna viitoare elevii care nu au putut participa la cursurile online vor putea recupera material. Începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar 2020-2021, Ministerul Educaţiei organizează şi asigură desfăşurarea Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală“, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.

    Scopul principal al Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală“ este organizarea, în şcolile cu clase de învăţământ primar şi gimnazial, de activităţi remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competenţelor specifice, sporirea şanselor de succes şcolar şi de acces la niveluri superioare de educaţie şi diminuarea riscului de părăsire timpurie a şcolii. La nivelul județului Gorj, din statisticile Inspectoratului Școlar Gorj, peste 2500 de elvi ar trebui să beneficieze de acest program. “Orice elev care are probleme în a avea rezultate bune pe semestrul I va putea să se înscrie pentru aceste ore remediale. Înscrierile se fac la unitățile școlare, fiecare unitate școlară, din punctul de vedere al Ministerului, ar trebui să fie centru organizator. Grupele trebuie să fie formate din 12 elevi, acum, că pot fi într-o școală mai mică un grup de 10 copii sau de 11 sau de 14, asta nu înseamnă că este interzis să depășim numărul de 12. Dacă într-o anumită școală nu există niciun copil care să vrea să se înscrie la astfel de cursuri, sau, un număr foarte foarte mic de copii care se vrea să se înscrie la astfel de cursuri, atunci, întradevăr, copiii vor trebui să se deplaseze la o altă unitate școlară care organizează o remediere. Îndemnul Ministerului Educației ar fi, repet, ca fiecare unitate școlară să organizeze astfel de ore remediale astfel încât deplasarea copiiilor să fie reduse la minim”, a transmis Dana Constantinescu, inspectorul ISJ Gorj.

    Cheltuieli per elev

    În ceea ce cheltuielile, “pentru acoperirea costurilor organizării şi participării elevilor la activităţile de educaţie remedială în cadrul Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală“, începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar 2020-2021, se acordă unităţilor de învăţământ care organizează Programul naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală“ un sprijin financiar de 0,4 ISR/lună, exprimat în lei, per copil înscris în program, respectiv 200 lei/lună”. Așadar, dascălii care nu își conving elevii să frecventeze cursurile vor pierde banii. Oficialii din Inspectoratul Școlar speră ca părinții să ia atitudine și să-și trimită copii la cursuri. “Sunt doar anumite categori care se încadrează în a beneficia de acest proiet. Doar elevii care nu au avut acces la educație. Pe noi ne interesează să îi strângem la un loc și să îi aducem la școală, pe materiile de bază. Înscrierea copiilor se face pe baza unei cereri completată de părinți. Eu cred că toți părinții responsabili au interesul să-și trimită copilul la astfel de cursuri”, a transmis Marian Staicu, inspector general adjunct. Aceste ore se pot face și în timpul vacanțelor. Fiecare școală va organiza programul pentru ca elevii să nu stea suplimentar la școală.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: