3.3 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăSocialÎNGRIJORĂTOR! Iată ce boli îi OMOARĂ pe gorjeni

ÎNGRIJORĂTOR! Iată ce boli îi OMOARĂ pe gorjeni

bolnaviMortalitatea prin bolile aparatului circulator rămâne în continuare prima cauză de deces în Gorj, potrivit datelor statistice prezentate de cei de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Sute de gorjeni sunt diagnosticați anual cu boli ale aparatului circulator, diabet, cancere, TBC etc.

Conducerea DSP Gorj a transmis că numărul de decese din cauza bolilor aparatului circulator a scăzut în anul 2016 față de 2015 cu 123 de cazuri. De asemenea, s-a înregistrat o scădere și la numărul deceselor prin boli cerebro-vasculare, dar a crescut numărul cazurilor de deces prin tumori. Tumorile canceroase reprezintă în continuare a doua cauză de deces în județul Gorj. „Decesele prin boli ale aparatului digestiv rămân o importantă cauză de deces în Gorj, astfel în anul 2016 numărul cazurilor de deces a scăzut faţă de anul 2015 cu un astfel de caz. Urmează, tot în scădere faţă de anul anterior, decese prin boli ale aparatului respirator (-3 decese), sistemului nervos şi organelor de simţ (-2 decese) şi boli infecţioase şi parazitare (a crescut cu două cazuri). A scăzut numărul de decese în anul 2016 faţă de anul 2015 în cazul accidentelor (- 10 decese), afecţiunilor perinatale (2 decese) și anomaliilor congenitale (aceași mortalitate)”, a spus Elena Sfârlează, director adjunct al DSP Gorj. În cursul anului trecut s-au înregistrat 1.395 cazuri noi de diabet zaharat, 13.996 fiind bolnavii rămaşi în evidenţă la finele anului 2016.

Romanescu: Liberalii, chemați să aleagă între „RĂU”și „rău”

2
Alegerile din PNL Gorj nu vor stinge conflictul din organizația județeană. Problemele din interiorul filialei...

Cer includerea AHE Valea Sadului – Vădeni în lista finanțărilor din REPower EU

0
Consiliul Județean Gorj a înaintat astăzi, 24.11.2022, o adresă către Guvernul României, Ministerul Investițiilor Europene...

Soluțiile PSD pentru echitate socială

0
Echitatea socială impune ca susținerea din partea statului să ajungă într-o măsură mai mare la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!