Investiții importante cu bani din bugetul local în comuna Bălești

0
50

Autoritățile locale din comuna Bălești au realizat o serie de lucrări de investiții finanțate din bani de la bugetul local. Primăria a demarat deja lucrările de extindere a reţelei de canalizare în satul Băleşti, linia 2-Gurguleu, în valoare de aproximativ 300 mii lei.

Din bugetul local, anul acesta în comuna Bălești au fost efectuate o serie de importante lucrări de investiții. Au fost asfaltate mai multe alei; a fost realizată asfaltarea în satul Voinigești dar și a două alei din satul Ceauru, parcarea din fața Primăriei Bălești a fost asfaltată, de asemenea. Datorită investițiilor realizate anul acesta, fie că sunt ele pe fonduri proprii, fie pe bani europeni, comuna Bălești a devenit una cu adevărat europeană. Parcarea din fața Primăriei și asfaltarea aleilor și a satului Voinigești s-a ridicat la suma de circa 430 mii lei. Primarul Mădălin Ungureanu a afirmat că tot pe fonduri locale se intenționează extinderea reţelei de canalizare în satul Băleşti, linia 2-Gurguleu, în valoare de circa 300 mii lei.

„Sperăm ca până la sfârșitul acestui an să se încheie lucrările la proiectul de canalizare din satele Bălești, Tămășești și Voinigești. Va fi semnată și recepția la noua grădiniță din Bălești și a fost semnată recepția la afterschool-valoarea investiției fiind de peste 2 miliarde lei, din bani de la bugetul local. De asemenea, tot până la sfârșitul anului, va fi semnată și recepția la alimentarea cu apă din satul Voinigești. Alimentarea cu apă a fostei comunei Cornești-satele Tălpășești, Stolojani, Cornești, Găvănești și Rasova este o lucrare care a fost reluată și preconizăm că va fi finalizată până la sfârșitul acestui an. Este pe fonduri de la MDARP-250 mii lei și fonduri proprii-180 mii. Acești bani din fondurile proprii vor fi recuperați conform expertizei lucrării de remediere, din garanția de bună execuție a fostului constructor”, a spus primarul Mădălin Ungureanu.

Administraţia publică locală vrea să reabiliteze, tot din fonduri de la bugetul local, acostamentele şi rigolele de pe lângă drumul naţional care traversează localitatea Bălești, precum şi intrările şi trotuarele, acolo unde se impune. Lucrările vor fi demarate anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here