Acasa / Headlines / Juniorii Doinei Gorjului s-au întors de la Belgrad cu premii importante

Juniorii Doinei Gorjului s-au întors de la Belgrad cu premii importante

Dansatorii „Juniorii Doinei Gorjului” ai Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu au participat zilele trecute la Festivalul Internaţional de muzică şi dans Belgrad Award 2018. Evenimentul a ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Artiştii gorjeni au fost îndrumaţi şi susţinuţi de maestrul coregraf Valeriu Saraolu.

Music and Folk Dance Festival BELGRADE AWARD 2018 promovează frumuseţea, unicitatea fiecărei naţiuni și contribuie la întărirea prieteniei şi îmbogăţirea orizontului spiritual al participanţilor. Evenimentul a început cu o paradă a porturilor naționale unde românii, indienii, argentinieni, brazilieni, indieni, mexicani, slovaci etc. şi-au etalat straiul popular. După paradă, ansamblurile prezente la festival, au susținut câte un program artistic. Rezultatele obţinute i-a bucurat foarte mult pe profesori dar şi pe Alexandru Bratu, managerul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

,,Organizatorii Belgrad Award au considerat că România, reprezentantă prin SPA Târgu Jiu, a avut o evoluţie care merită să fie văzută şi în acest an. De aceea am primit această invitaţie. Suntem bucuroşi că am avut ocazia să demonstrăm că suntem foarte buni în ceea ce facem. Tinerii noştri au demonstrat că au crescut foarte mult în acest an în care a trecut, de aceea au reuşit să obţină premiul III, la dansuri populare”, a declarat Alexandru Bratu, manegerul SPA Târgu Jiu.

În cadrul acestui festival dansatorii au câștigat 2 premii importante: Premiul III la secțiunea dansuri populare și Premiul pentru Cele mai frumoase costume populare. Portul popular i-a impresionat pe străini. ,,Pot să vă spun despre această deplasare că s-a prezentat cu costume diferite, din zona Mehedinţului, Olteniei şi căluşul românesc, portul care este inconfundabil peste hotare. A fost o paletă mai largă, costume din toate zonele ţării. Acest premiu dă o notă în plus şi o certitudine parteneriatului nostru şi o siguranţă că viitorul de mâine este pe mâini bune. Putem spune că tinereţea de astăzi va fi viitorul de mâine al judeţului Gorj”, a spus cu mândrie Valeriu Saraolu, profesor coregraf. Trebuie menționat că anul trecut, tot la acest festival, Ansamblul Folcloric ″Maria Latarețu″ a câștigat Trofeul pentru ″Cea mai buna muzică″.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*