Acasa / Social / Legea e lege în Rovinari

Legea e lege în Rovinari

Primăria Rovinari adresează un apel de responsabilzare către toţi agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului, dar care nu au vizată autorizaţia de funcţionare. Este în interesul unei bune activităţi comerciale, ca agenţii economici să se prezinte la Compartimentul Autorizaţii din cadrul primăriei pentru a-şi viza autorizaţia de funcţionare.

De ce este importantă vizarea autorizaţiei? Agenţii economici trebuie să îşi autorizeze punctele de lucru şi trebuie să respecte valabilitatea acesteia. Autorizaţia de funcţionare este valabilă începând cu data eliberării acesteia de către Primăria Oraşului Rovinari şi până la sfârşitul anului respectiv, indiferent de perioada rămasă până la finalul anului fiscal, urmând a fi vizată anual până la data de 31 ianuarie pentru anul în curs. Agenţii economici trebuie să achite o taxă, taxa de eliberare a autorizaţiei de funcţionare, care se face diferenţiat: pentru comercianţii a căror activitate se desfăşoară potrivit Clasificaţiei activităţilor din economia naţională – CAEN, clasa 5610- Restaurante şi 5630- Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor este de 300 de lei, iar taxa pentru viza anuală este de 100 de lei.

Alte activităţi economice, alte taxe

Mai rămâne de achitat şi un al doilea tip de taxă, de comercianţii care desfăşoară altfel de activităţi economice decât cele menţionate la punctul 1.”Onorariul” este de 50 lei, iar taxa pentru viza anuală a acestora este de 25 lei. Plata taxei se face în momentul solicitării eliberării/vizării autorizaţiei de funcţionare la casieria instituţiei sau în contul de Trezorerie RO16TREZ34021160203XXXXX.Taxele se pot modifica anual conform codului fiscal.

Fără autorizaţie, fără bani în buzunarul comercianţilor, care pot scoate pentru amenzi, până la 2000 de lei

Comercianţii care nu au autorizaţie sau continuă să funcţioneze cu documentul expirat, nu trec nepedepsiţi în faţa legii. Desfășurarea activității comerciale pe raza orașului Rovinari fără a deține autorizație de funcționare se sancționează conform legii cu amendă de la 200 la 2000 lei. Neavizarea Autorizației de Funcționare se sancționează conform legii cu amendă de la 200 la 2000 lei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*