Acasa / Headlines / Eleva mămică de la Roșia de Amaradia, cea mai deșteaptă din școală

Eleva mămică de la Roșia de Amaradia, cea mai deșteaptă din școală

O elevă din comuna gorjeană Roşia de Amaradia, care a rămas însărcinată pe când avea vârsta de 13 ani cu un tânăr cu aproape zece ani mai mare, a reușit să intre la liceu și, mai mult decât atât, este unul dintre cei mai buni elevi ai școlii. Ea a născut între timp un copil sănătos şi reușește să se țină de carte, deși a devenit mamă. Adolescenta care are acum vârsta de 14 ani este ajutată de familie să aibă grijă de copilul.

„Este la şcoală şi urmează cursurile liceului zi de zi şi nu absentează. Este una dintre cele mai bune eleve din clasa a IX-a. Din câte ştiu, de copil are grijă familia şi este ajutată astfel să frecventeze şcoala“, a precizat Ilona Faităr, directorul Liceului Tehnologic din Roşia de Amaradia.

Tatăl copilului este judecat

Liceana mămică îşi doreşte să studieze o şcoală post liceală după terminarea liceului şi să devină asistent medical.

Tânăra continuă să aibă o relaţie cu tatăl copilului, care lucrează alături de tatăl ei în cadrul unei echipe de lucrători în construcţii. Acesta chiar este judecat pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor.

O altă elevă de liceu cu copil

La Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia mai învaţă o elevă din clasa a XI-a care este mămică. La fel ca în primul caz, aceasta vine la şcoală regulat şi nu are absenţe, fiind ajutată în creşterea copilului de către familie. „Și în acest caz, eleva este ajutată de familia ei pentru a-şi creşte copilul. Nu are absenţe şi învaţă bine“, a mai precizat Ilona Faităr. Aceasta susţine că tinerii sunt influenţaţi să aibă un comportament de acest fel de societate: „Probabil şi societatea are o influenţă negativă asupra lor, pentru că tot ceea ce văd la televizor reprezintă numai modele negative“.

Eleva s-a mutat împreună cu tatăl copilului

Eleva avusese un mic conflict cu familia sa, pentru că luase decizia să se mute împreună cu tatăl copilului. „Încearcă să-şi finalizeze studiile şi asta este îmbucurător. Fata din clasa a XI-a avusese un mic conflict cu familia, pentru că luase decizia de a se muta cu tatpl copilului, dar acum am observat că relaţia lor a reintrat în normal“, a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Un comentariu

  1. Felicitari acestei minunate fete! Imi este teama de tot ce se intampla in lumea asta… cum pot unii sa fie atat de cruzi? Doamne… cred ca totul pleaca de la educatie. Fereasca Dumnezeu. Am un baietel de 5 ani, imi doresc sa ii ofer o educatie completa, deja ii cumpar carticele cu povesti educative …daca sunt parinti care citesc asta, ocupati-va de copiii vostri!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*