Acasa / Headlines / Liceenii pasionați de robotică de la CNET, invitați la Ambasada SUA

Liceenii pasionați de robotică de la CNET, invitați la Ambasada SUA

Liceenii de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ care fac parte din echipa de robotică „Technogods Robotics Team“, care au reușit să se califice la Campionatul mondial de robotică din Statele Unite ale Americii, au fost invitați la o recepție organizată de Ambasada SUA din București.

La această manifestare au fost invitate toate cele patru echipe care vor reprezenta România la concursul internațional care se va desfășura în orașul american Detroit, în perioada 23-25 aprilie. Echipa „Technogods Robotics Team” a liceenilor gorjeni va reprezenta România la competiţia mondială alături de alte trei echipe cu care formează o alianţă: XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia”, „Quantum Robotics” de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Qube de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti.

Echipa liceenilor târgujieni s-a numărat printre câștigătorii concursului național BRD FIRST Tech Challenge Romania 2017-2018, care s-a desfășurat la Sala Polivalenta din București, în urmă cu câteva săptămâni.

Bani alocați de Consiliul Local și de mai mulți sponsori

Echipa de robotică numără 13 membri: trei mentori și zece elevi. Organizatorii concursului au oferit sprijinul financiar necesar pentru participarea la concursul din SUA a cinci membri. Pentru restul, echipa de robotică trebuie să găsească banii necesari. Consiliul Local Târgu Jiu a alocat, ieri, suma de 7.100 de lei. „A fost o solicitare venită din partea Colegiului pentru a putea participa la un concurs internațional de robotica la care s-au calificat. Competiția va avea loc la sfârșitul acestei luni. Fiind un eveniment care bate la ușă, am alocat o sumă de 7.100 de lei. Toate sumele pe care le alocăm trebuie să se regăsească în justificările contabile venite către Primăria Târgu Jiu“, a spus primarul Marcel Romanescu.

Mihaela Runceanu, profesor de informatică și mentor al echipei, a spus că mai este nevoie de fonduri pentru asigurarea unor costuri: „Am reușit să plătim biletele de avion acum câteva zile pentru toată echipa. Am rezervat camerele, iar în prezent lucrăm pentru materialele necesare. Mai trebuie să plătim vizele, care se ridică la suma de 8.000 de lei, transportul până la aeroport, masa. Am primit sprijin financiar din partea Artego, Macofil, Viorel Petcu, Nordex, Armeanca, Down Town Service, Romstrade Turceni, Rotary, Mirual și MG Electric Automation“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*