Acasa / Social / Lupta cu nămeţii continuă!

Târgu-Jiul, în acţiune!

Lupta cu nămeţii continuă!

Autorităţile locale din Târgu-Jiu continuă lupta cu nămeţii, începută săptămâna trecută. Toate cele 19 utilaje de deszăpezire ale Primăriei au fost în acţiune, ieri, în toate cartierele oraşului, pentru ca traficul rutier şi circulaţia pietonală să se realizeze în condiţii normale. Bugetul alocat pentru aceste activităţi este de 12 miliarde de lei vechi, sumă ce poate fi depăşită dacă starea vremii nu se îmbunătăţeşte.

Municipalitatea a avut în vedere toate căile de acces pentru transportul în comun, dar şi la instituţiile oraşului, precum spitale şi şcoli. Acţiunea de deszăpezire a reînceput odată cu al doilea val de ninsori. Mai exact, autorităţile locale au intrat în alertă pe drumurile Târgu-Jiului încă de noaptea trecută. Una din zonele în care municipalitatea a intervenit ieri pentru deszăpezire a fost Zona Victoria 2. Cantitatea de zăpadă căzută a făcut ca intervenţia promptă a reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu să se realizeze chiar şi în parcările de reşedinţă. Şi utilajele de tip unimog din dotarea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au intrat în acţiune pe străzile înguste ale oraşului. Nici parcurile nu au fost uitate de reprezentanţii primăriei, astfel că şi în ele s-au făcut intervenţii de deszăpezire. „Suntem împărţiţi pe schimburi încât să acoperim 24 de ore din 24 activitatea, atât prin dispeceratul de la Primăria Municipiului Târgu-Jiu, cât şi prin dispeceratul comandamentului de deszăpezire. Se acţionează cu 19 utilaje, dintre care două pentru împrăştiatul materialului antiderapant şi 17 utilaje cu lame. Toate aceste utilaje sunt în funcţiune la ora actuală”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu.

12 miliarde pentru deszăpezire

Bugetul alocat activităţilor de deszăpezire din acest an este raportat la cel din anul 2013, şi anume de 12 miliarde de lei vechi. Însă, în situaţia în care starea vremii nu va prezenta o îmbunătăţire şi acţiunile de deszăpezire vor necesita o alocare a unei sume mai mari, atunci bugetul va fi suplimentat. „Noi putem să spunem că sunt circa 12 miliarde alocate pentru deszăpezire, o sumă orientativă ţinând cont de prognoza meteo a anilor trecuţi, dar aceasta poate să crească sau să scadă în funcţie de ceea ce se întâmplă afară”, a precizat Marius Ionescu.

Asociaţiile de proprietari, la deszăpezire

Municipalitatea a făcut apel atât către locatarii târgujieni, cât şi către administratorii şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari să participe la activităţile de deszăpezire, astfel încât reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu şi ai Edilitarei să desfăşoare acţiunile în bună regulă. Acţiunea de înlăturare a zăpezii din zona Victoria 2 s-a desfăşurat, ieri, cu ajutorul asociaţiilor de proprietari. Peste 200 de locuri de parcare au fost scoase de sub nămeţi. „De dimineaţă, de la ora 5.00 am ieşit în stradă. Am mobilizat toţi oamenii de aseară, să tragă maşinile de-o parte, pentru a interveni cu ajutorul Primăriei să putem să facem lucrarea aceasta. Era necesară o astfel de activitate”, a spus administratorul Asociaţiei nr. 72, Târgu-Jiu. Primăria Târgu-Jiu colaborează cu toate instituţiile din oraş pentru ca zăpada să nu creeze probleme. Relaţia municipalităţii cu furnizorii de energie electrică, gaze, apă şi firmele de telefonie şi cablu este una strânsă, în această perioadă, pentru ca târgujienii să nu întâmpine probleme, iar într-o eventuală situaţie neplăcută intervenţia să se realizeze cu promptitudine. De asemenea, angajaţii Primăriei Târgu-Jiu intervin cu utilajele speciale pentru îndepărtarea ţurţurilor de pe clădirile din municipiu, astfel încât să nu fie pusă în pericol viaţa pietonilor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*