Mai multe posturi de preot sunt vacante. Cel mai dorit este cel de preot militar

0
39

În urma şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei din data de 12 octombrie, s-a hotărât scoaterea la concurs a mai multor posturi clericale de preot paroh și preot slujitor care sunt vacante în Mitropolia Olteniei.

Atât pe raza județelor învecinate, cât și pe raza județului nostru, sunt vacante mai multe posturi de preot. La concursurile care se vor susține se pot înscrie atât absolvenții de Teologie proaspăt hirotoniți, cât și cei cu experiență de câțiva ani. Astfel, iată lista posturilor vacante: postul de preot slujitor la Parohia Sf. Apostoli – Băileşti, Protoieria Băileşti, cu 1000 de familii, categoria I A; postul de preot slujitor la Parohia Sf. Nicolae – Băileşti, Protoieria Băileşti, cu 810 de familii, categoria I B; postul de preot paroh la Parohia Padea, Protoieria Craiova Sud, cu 300 de familii, categoria II B; postul de preot paroh la Parohia Nisipuri, Protoieria Craiova Sud, cu 200 de familii, categoria III B; postul de preot paroh la Parohia Ungureni (Tismana), Protoieria Tg. Jiu Nord, cu 216 de familii, categoria II A; postul de preot paroh la Parohia Giurcu, Protoieria Târgu Cărbuneşti, cu 300 de familii, categoria II B. De asemenea, s-a hotărât prelungirea perioadei de depunere a dosarelor pentru ocuparea postului de preot paroh la Parohia Celaru II, Protoieria Craiova Sud, cu 300 de familii, categoria II B. Dosarele candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs se depun la Sectorul Administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, în perioada 12 octombrie – 12 noiembrie 2017.

Unul dintre cele mai dorite posturi

Trebuie amintit și fatul că în urma şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei s-a hotărât publicarea postului vacant de preot militar la U.M. 01662 Craiova (Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova), județul Dolj. Condiţii de participare: preoţi hirotoniţi, minimum doi ani vechime în activitatea pastorală, absolvenţi de Teologie Pastorală cu media minim 8.50, vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani, ţinută morală şi situaţie canonică ireproşabilă. Ce trebuie să conțină dosarele candidaţilor, puteți afla de pe site-ul Mitropoliei Olteniei. Dosarele candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs se depun la Sectorul Administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, în perioada 24 septembrie – 24 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here