Masă rotundă despre investiţiile în şcoli

0
39

masa-rotundaLa Târgu-Jiu a avut loc o masă rotundă organizată de Asociaţia „Şcoala Gorjeană”. Scopul întâlnirii a fost acela de a purta discuţii pe tema infrastructurii din învăţământ. Organizatorii şi-au propus să convingă autorităţile locale să nu mai investească haotic în şcoli, ci să aloce bani în cadrul unui plan de dezvoltare elaborat.

strategie-scoliSimpozionul organizat astăzi la Târgu-Jiu vine după ce anul trecut Guvernul a încheiat cu Banca Mondială un acord în scopul elaborării Strategiei României privind investiţiile în infrastructura unităţilor de învăţământ. La întâlnire a fost prezent şi directorul Şcolii Gimnaziale „Antonie Mogoş” Cearu- Băleşti, Cornel Şomâcu, acesta subliniind importanţa realizării unei strategii în ceea ce priveşte infrastructura şcolilor.

cornelu-somacu„Ideea acestei mese rotunde este să presăm cumva autorităţile să facă acea strategie astfel încât să nu mai risipim banii acordaţi pentru educaţie”, a declarat Cornel Şomâcu, directorul Şcolii Gimnaziale „Antonie Mogoş” Cearu- Băleşti. De-a lungul timpului, s-au făcut o serie investiţii în şcolile din Gorj şi nu numai, care s-au dovedit ineficiente. De aceea, Ministerul Educaţiei şi-a propus să implementeze un proiect finanţat cu fonduri europene privind infrastructura în unităţile de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here