Acasa / Social / Medicii veterinari din Arcani și Urdari au emigrat în străinătate

Medicii veterinari din Arcani și Urdari au emigrat în străinătate

Două cabinete veterinare din județ au rămas fără medic, după ce oamenii au ales să plece la muncă în străinătate. Aceștia nu reușeau să obțină veniturile necesare pentru a-și câștiga salariile. Este vorba de medicii veterinari din Arcani si Urdari. Astfel, localnicii din aici au rămas fără personal calificat pentru a se ocupa de animalele din gospodării.

„Am avut o perioadă de două luni de când au fost scoase cele zece circumscripții la licitație. Au mai rămas două neocupate, pentru că medicii au renunțat și nu s-au mai prezentat la licitație. Comunele Arcani și Urdari au efective mici de animale, care medicii nu pot să-și asigure veniturile“, a precizat Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

Medicii se autofinanțează

Cabinetele medicilor veterinari trebuie să se autofinanțeze din veniturile pe care le realizează din serviciile pe care le oferă proprietarilor de animale. Cei mai avantajați sunt, bineînțeles, medicii din zonele unde numărul de animale este mare, pentru că și serviciile prestate sunt într-un număr mai mare.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*