2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăSocialMicii ecologişti au sărbătorit în avans

Micii ecologişti au sărbătorit în avans

Grijă pentru un mediu curat şi sănătos dovedesc an de an şi cei mici, iar prilejurile nu lipsesc. Ziua Mondială a Mediului, aniversată la 5 iunie, a fost marcată în avans în Târgu-Jiu, nu oricum, ci cu implicarea micilor ecologişti. Aproximativ 200 de preşcolari au demonstrat că au cunoştinţe şi talent să le transpună când vine vorba de a proteja mediul înconjurător. Momente artistice şi o expoziţie de desene cu tematică ecologică au fost atracţiile programului pregătit de mesagerii Planetei. Iniţiativa a aparţinut Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Sute de prichindei, cu greu şi-au putut stăpâni nerăbdarea, până când au putut da drumul baloanelor colorate. Şi au făcut-o cu faţa plină de zâmbet şi emoţie, punând punct unei manifestări importante. Ziua Mediului a fost prilejul pentru care micuţii au fost antrenaţi într-un program educativ, din care şi adulţii au putut desprinde concluzii benefice. Parte din program a fost şi parada costumelor şi lozincilor cu mesaje ecologice iar sub atenta supraveghere a educatorilor, au prezentat un interesant program artistic. Cântece, poezii şi desene au atras atenţia tuturor celor prezenţi la acţiune asupra rolului avut în protejarea mediului. Scopul acţiunii educative a fost de a atrage atenţia autorităţilor, asupra problemelor de mediu. Iniţiativa a aparţinut reprezentanţilor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, care alături de educatori şi părinţi au punctat nevoia de a ne responsabiliza cu toţii, asupra măsurilor de a proteja natura. Copiii au demonstrat că se pricep nu doar la jocuri sau concursuri, ci şi la programe artistice. Prin mesaje şi lozinci, participanţii au întărit mesajele cu tematica ecologică, în speranţa de a fi urmate.

5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

Pe 5 iunie, în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, iar acţiuni tematice nu lipsit nici în Gorj. Agenţia Pentru Protecţia Mediului Gorj, împreună cu Administraţia Site-ului Nordul Gorjului de Vest şi Organizaţia Nonguvernamentală Hai-Hui au derulat o acţiune de ecologizare şi un cros. Ideea este, potrivit şefei de la APM, ca „ocazia să fie motiv pentru copii de a transmite mesajul lor şi de a sensibiliza astfel, prin intermediul micilor ecologişti, autorităţile şi pe cei care pot lua decizii cu impact asupra mediului”, a declarat Elisabeta Juveloiu, director APM Gorj. Anul 2011 a fost declarat de către Organizaţia Naţiunilor Unite drept Anul Internaţional al Pădurilor. Ziua Mondială a Mediului din acest an va consolida această preocupare la nivel mondial cu sloganul oficial-Păduri: Natura la dispoziţia dumneavoastră. Această sărbătoare a fost instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite de la Stockholm când se celebra Conferinţa „Ecologia Umană” şi reprezintă unul din elementele cele mai importante ale Programului Ecologic al Naţiunilor Unite. Efectele negative ale schimbărilor climatice şi degradarea mediului sunt primele aspecte, care împing spre găsirea vinovaţilor sau blamări, fără a se asuma răspunderea. Guverne sau corporaţii, politici potrivnice sau ONG-uri care amorţesc în tăcere, toate sunt semne marcante în lipsa unei atitudini constructive. Copiii pot da însă oricând o lecţie.

- Advertisement -
Articolul precedentS-a aruncat de la etaj
Articolul următorComunicatorii PDL Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -