Miere și limonadă pentru copiii participanți la „Tudor Arghezi-poetul și apicultorul”!

0
17

carbunesti arghezi 1A patra ediție a manifestării culturale „Tudor Arghezi, poetul și apicultorul”a avut loc marți, 13 iunie, în curtea Muzeului din Târgu-Cărbunești. Evenimentul este organizat de Muzeul Județean Gorj. Peste 60 de elevi au participat la eveniment, au spus poezii, au cântat, prezentând chiar și o scenetă despre albine. La final, copiii au fost serviți cu limonadă și miere pe pâine proaspătă, grație apicultorului-muzeograf Albinel Firescu!

carbunesti arghezi 2O frumoasă zi de vară a fost încununată de organizarea reușită a unei manifestări culturale la Cărbunești! Zeci de elevi au participat, marți, la o nouă ediție a frumoasei manifestări cultural-artistice „Tudor Arghezi-poetul și apicultorul”, care a avut loc la Muzeul din Târgu-Cărbunești. Muzeul „Tudor Arghezi” din orașul Târgu Cărbunești a fost înfiinţat în anul 2007. Aici, pot fi admirate obiecte personale ale poetului şi ale familiei, acestea fiind donate de Mitzura Arghezi, fiica poetului. În curtea muzeului a avut loc ieri manifestarea aflată la cea de a patra ediție „T. Arghezi-poetul și apicultorul”.

carbunesti arghezi 3„Tudor Arghezi se regăseşte în tihna prisăcii zumzăitoare. Mai mult decât alţi scriitori, Arghezi aprofundează problematica albinei, regăsind aici, deopotrivă, şi mierea şi veninul. Mierea este asociată copilăriei, inocenţei, perfecțiunii, pe când veninul este portativul condeiului ascuţit, pamfletar, de sorginte gazetărească poate. Arghezi nu a ezitat să se raporteze la acest model în definirea crezului său literar: Veninul strâns l-am preschimbat în miere/Păstrând întreaga dulcea lui putere…”, au spus reprezentanții Muzeului Județean Gorj. Elevii care s-au pregătit din timp pentru eveniment, au venit îmbrăcați în straie populare, unii dintre ei costumându-se în albine și trântori. Au spus poezii, au cântat și au prezentat o scenetă despre albine. Artista Dorina Cioplea, angajată a Muzeului Gorj, i-a pictat pe față pe micuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here