Mii de flori vor înfrumuseţa oraşul Târgu-Jiu

0
29

Mii de flori vor înfrumuseţa municipiul Târgu-Jiu. Şi asta pentru serele din subordinea Primăriei Târgu-Jiu deja se lucrează la pregătirea ghivecelor cu muşcate, iar alte câteva mii de specii au fost puse în răsaduri. Anul 2012 vine şi cu o noutate la capitolul înfrumuseţare. Pe sensurile giratorii amenajate cu piatră de munte vor fi aduse ghivece cu muşcate viu colorate.

Mii de ghivece în care au fost sădite diferite specii de flori sunt pregătite pentru a înfrumuseţa oraşul, imediat ce vremea va fi prielnică. Numai puţin de 600 de vase pline cu muşcate viu colorate se află în faza de înflorire, urmând ca la începutul lunii Mai ghivecele să fie aşezate pe stâlpii din oraş. Fiecare floare este îngrijită atent şi pentru ca rezultatul să fie cel aşteptat, angajaţii serelor urmează cu sfinţenie paşii necesari pentru dezvoltarea plantelor. Pe lângă sutele de muşcate, alte 50.000 de specii de flori vor fi scoase din sere pentru înfrumuseţarea oraşului. „Intenţionăm să punem flori şi în sensurile giratorii din oraş, mai ales că le ornăm cu piatră de munte. Va ieşi frumos şi sperăm că şoferii vor ocoli sensurile giratorii şi nu vor mai exista evenimente rutiere, pentru că florile vor fi viu colorate”, spune Dorina Gal, inginerul horticultor de la sera Primăriei municipiului Târgu-Jiu.

Pregătiri intense pentru înfrumuseţarea oraşului

Îngrijirea florilor se derulează în paşi foarte importanţi, iar dacă un anumit moment este pierdut cu vederea, toată munca se dă peste cap. Imediat ce florile de primăvară vor fi agăţate pe stâlpii din oraş, angajaţii de la sere au o altă misiune, aceea de a pregăti florile pentru perioada de vară. „Deja ne-am apucat să punem în ghivece şi alte specii de flori, astfel încât ele să răsară şi să înflorească până când le vom sădi în rondurile de flori din oraş. Anul acesta vrem să înfrumuseţăm oraşul şi florile să fie din cele mai frumoase şi viu colorate”, a mai spus Dorina Gal. În serele Primăriei Târgu-Jiu, câteva angajate îşi dau toată silinţa să termine la timp sădirea florilor pentru ca acestea să-şi urmeze cursul firesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here