Munceşte să-şi întreţină singur cei opt copiii!

0
9

Le este şi tată, şi mamă! Vorbim despre un bărbat din Cărbuneşti-Sat, tatăl a opt copii, a cărui soţie a decedat la aducerea pe lume a unui băieţel, în anul 2011. Soarta nu l-a învins însă, ci l-a motivat să-şi realizeze cu dibăcie un atelier de tâmplărie unde munceşte de dimineaţa până seara, pentru a-şi onora solicitările care vin din partea cetăţenilor din sate învecinate, dar şi din alte oraşe.

Bărbatul din imagini, Traian Popescu din Cărbuneşti-Sat, a rămas cu opt copii după ce soţia lui a murit la naşterea mezinului, în anul 2011. Îi este greu să facă în aşa fel încât cele 7 fete şi un băieţel pe care îi are să nu simtă lipsa mamei, dar nici lipsa meselor şi a celor necesare. De aceea, Traian nu se dă în lături de la a munci şi şi-a făcut propriul atelier de tâmplărie. În această perioadă, bărbatul de 45 de ani lucrează la rame pentru stupi şi paturi deoarece acestea sunt solicitările clienţilor. Cu cei 700 de lei pe care îi obţine din vânzarea unui pat, Traian le pune pe masă copiilor, hrana necesară şi întreţine gospodăria. În perioadele în care solicitările pe linie de tâmplărie întârzie să apară, bărbatul munceşte prin sat cu ziua. Comenzile apar atât de la localnici din satele vecine, cât şi din partea unor cetăţeni din oraşele învecinate. „Este greu, dar muncim să le învingem pe toate. Lucrăm şi noi diverse obiecte, ce se găseşte: scaune, mese, paturi, uşi. Totul la comandă, la cerinţele clienţilor. Acum se cer mai mult paturi. Pe un pat iau 700 de lei; este făcut cu totul, lăcuit”, a spus Traian Popescu. Chiar dacă este singurul întreţinător al familiei, Traian Popescu încearcă să le ofere celor opt copii pe care îi are tot ce au nevoie. Îi este teamă ca nu cumva într-o bună zi să se lovească de reproşuri, aşa că face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu le lipsi nimic copiilor. „Muncesc ca să aibă tot, până la capăt. Nu vreau să aibă vreo problemă, că nu i-am învăţat, că nu i-am trimis la şcoală. Nu vreau să-mi reproşeze când vor fi mai mari”, a mai precizat Traian.

Alimente şi îmbrăcăminte de la autorităţile locale

Mai este puţin timp până la Paşte, iar autorităţile locale din Târgu-Cărbuneşti îşi îndreaptă atenţia spre familiile cu care soarta a fost mai dură. Astfel, şi familia lui Traian Popescu va simţi magia sărbătorilor pascale, cu ajutorul aleşilor locali, care le vor aduce zâmbetul pe chipurile celor opt copii cu alimente şi produse de vestimentaţie. „În primul rând le vom da alimente, ouă roşii, cozonac bun şi aşa mai departe. Se ştie că de Paşte trebuie să te înnoieşti şi de aceea le vom da şi articole de îmbrăcăminte”, a declarat primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu. Bugetul alocat în acest an pentru a ajuta familiile nevoiaşe din Târgu-Cărbuneşti, în perioada sărbătorilor de peste an este de 200 de milioane de lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here