Ne pleacă medicii veterinari! Numeroase cabinete au fost închise

0
9

O mare parte din medicii veterinari din judeţul Gorj au ales drumul străinătăţii. Puţinii bani pe care îi mai câştigau în urma serviciilor oferite, abia dacă le mai ajungeau de la o lună la alta. Singura soluţie a acestora a fost să pună lacătul pe cabinete, şi, spre deosebire de alţi colegi aflaţi în pragul pensionării, cei mai tineri dintre veterinari şi-au permis luxul de a căuta un job mai bine plătit în străinătate.

Gorjenii nu mai cresc animale în gospodărie, iar acest lucru i-a determinat pe numeroşi medici veterinari din judeţul Gorj să nu îşi mai exercite activitatea. Încă din prima lună a anului aceştia au anunţat că îşi vor închide cabinetele, deoarece sunt din ce în ce mai puţini oameni care le mai trec pragul pentru a-şi trata animalele. Din banii câştigaţi aceştia abia îşi puteau acoperii salariile lor şi asistenţilor.

,,Din păcate ne confruntăm cu această problemă. Am avut o licitaţie pe 10 circumscripţii, doar două au fost adjudecate, urmând ca celelalte opt să le scoatem din nou la licitaţie. Este o problemă generală, având în vedere că din anul 2013 tarifele pe acţiuni au rămas aceleaşi. Numărul de animale a scăzut şi medicii nu mai pot să îşi asigure veniturile atât pentru ei cât şi pentru personalul pe care îl au în subordine”, a spus directorul DSVSA, Nicolae Călescu.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, Nicolae Călescu, a mărturisit faptul că este vorba despre zona de Sud a judeţului, acolo unde populaţia este îmbătrânită iar oamenii nu mai au putere să crească animalele. Mai mult decât atât, încă din anul 2013 preţurile serviciilor oferite de veterinari au rămas neschimbate.

,,De obicei în comunele cu animale puţine sunt întâmpinate aceste probleme. În zona la Sud a judeţului”, a spus directorul DSVSA, Nicolae Călescu.

Medicul veterinar din comuna Ioneşti avea în plan încă de anul trecut să renunţe la această meserie, deoarece comuna în care avea cabinetul a rămas cu foarte puţine animale.

,,În comuna Ioneşti medicul a vrut să renunţe de anul trecut, pentru că sunt 80 de bovine, oi aproape deloc, cai foarte puţini, nu are de unde să strângă venituri. Noroc că sunt medici care au două sau trei circumscripţii și așa își mai pot rotunji veniturile”, a mai precizat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here