spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăSocialNoaptea Cercetătorilor Europeni 2019 la Clubul Copiilor din Bumbești-Jiu

    Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 la Clubul Copiilor din Bumbești-Jiu

    Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 este parte a celei de-a cincea ediții a seriei pan-europene European Researchers Night, celebrată simultan în 350 de orașe din Europa. Vineri, 27 septembrie, ora 17:30 are loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020 la Clubul Copiilor din Bumbești-Jiu. În continuarea serii, în vecinătatea Clubul Copiilor își deschide porțile evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019”.

    Organizatori locali, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Astroclubul SARM-Gorj, Colegiul „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială Nr. 1 și Clubul Elevilor din Bumbești-Jiu, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu și Comunitatea „Gorjenii lui Brâncuși” îşi propun să arate copiilor, elevilor, dar și a publicului larg, ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare, aducând știința în stradă.

    Pentru aceasta, sunt pregătite o serie de ateliere interactive, unde curioșii pot asista și participa la o serie de experimente trăsnite, fenomene curioase și știință interactivă din următoarele domenii:

    – fizică, unde se vor desfășura experimente cu magneți, conductibilitate electrică, transfer de energie, mecanica fluidelor, elasticitatea materialelor și multe altele.

    – chimie, pentru care avem pregătite o serie de experimente amuzante și reacții chimice interesante.

    – biologie, unde sunt pregătite o mulțime de preparate speciale, pe care le vom analiza cu ajutorul unui microscop.

    – științe spațiale, atelier unde elevii pot construii machete de sateliți artificiali, să lanseze de rachete etc.

    – geografie, unde curioșii pot afla cum se determină coordonatele geografice folosind sextantul; cum și de ce erup vulcanii și cum se formează craterele de impact cu meteorții care cad pe Pământ și altele.

    – astronomie, domeniu dinamic, care expune participanților mostre de meteoriți; diverse instrumente astronomice; lasă micii cercetători să construiască un telescop astronomic și dă posibilitatea efectuării de observații astronomice cu diferite instrumente etc.

    În cadrul acestui eveniment sunt pregătite câteva concursuri, o tombolă cu premii, și multe alte surprize.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: