18.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 10, 2020
Acasă Social Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 la Clubul Copiilor din Bumbești-Jiu

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 la Clubul Copiilor din Bumbești-Jiu

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 este parte a celei de-a cincea ediții a seriei pan-europene European Researchers Night, celebrată simultan în 350 de orașe din Europa. Vineri, 27 septembrie, ora 17:30 are loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020 la Clubul Copiilor din Bumbești-Jiu. În continuarea serii, în vecinătatea Clubul Copiilor își deschide porțile evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019”.

Organizatori locali, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Astroclubul SARM-Gorj, Colegiul „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială Nr. 1 și Clubul Elevilor din Bumbești-Jiu, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu și Comunitatea „Gorjenii lui Brâncuși” îşi propun să arate copiilor, elevilor, dar și a publicului larg, ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare, aducând știința în stradă.

Pentru aceasta, sunt pregătite o serie de ateliere interactive, unde curioșii pot asista și participa la o serie de experimente trăsnite, fenomene curioase și știință interactivă din următoarele domenii:

– fizică, unde se vor desfășura experimente cu magneți, conductibilitate electrică, transfer de energie, mecanica fluidelor, elasticitatea materialelor și multe altele.

– chimie, pentru care avem pregătite o serie de experimente amuzante și reacții chimice interesante.

– biologie, unde sunt pregătite o mulțime de preparate speciale, pe care le vom analiza cu ajutorul unui microscop.

– științe spațiale, atelier unde elevii pot construii machete de sateliți artificiali, să lanseze de rachete etc.

– geografie, unde curioșii pot afla cum se determină coordonatele geografice folosind sextantul; cum și de ce erup vulcanii și cum se formează craterele de impact cu meteorții care cad pe Pământ și altele.

– astronomie, domeniu dinamic, care expune participanților mostre de meteoriți; diverse instrumente astronomice; lasă micii cercetători să construiască un telescop astronomic și dă posibilitatea efectuării de observații astronomice cu diferite instrumente etc.

În cadrul acestui eveniment sunt pregătite câteva concursuri, o tombolă cu premii, și multe alte surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini