spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesO fetiţă riscă să ajungă bătaia de joc a statului

    O fetiţă riscă să ajungă bătaia de joc a statului

    Un copil nevinovat, care a deschis ochii într-o lume crudă, riscă acum să-şi piardă şi ultima umbră de speranţă pentru o viaţă mai bună. Şi asta pentru că, bunicii care au preluat-o în plasament cu regim special nu-şi mai permit s-o întreţină. Li se rupe sufletul la gândul că îşi vor lăsa nepoata în grija unor străini, însă lipsa posibilităţilor materiale îi determină s-o arunce în voia sorţii. Poate, spune bunicul, îi va fi mai bine, însă acest lucru va fi cu siguranţă imposibil, mai ales că micuţa s-a ataşat foarte repede de ei.

    Soarta unei copile de doar 10 ani, din oraşul Rovinari, se află acum în grija lui Dumnezeu. Abandonată de mamă, crescută de o mătuşă, copila nu s-a putut bucura de mângâierea celei care i-a dat viaţă. Micuţa, până la cei 10 ani ai săi, a fost crescută de o mătuşă, iar de câteva luni se află sub acoperişul bunicilor din partea mamei, pe care îi iubeşte nespus. A ajuns în Rovinari, în urmă cu câteva luni unde s-a acomodat rapid cu bunicii, iar la şcoală deja a făcut mari progrese. Problema fetiţei vine însă, din cauza lipsei banilor. Cu doar 90 de lei pe care îi primesc bunicii din partea statului, fetiţa riscă să ajungă în braţele statului român. Şi asta pentru că bunicii sunt hotărâţi s-o dea pe fetiţă din familie, pentru că nu-şi mai permit s-o întreţină. „Nu mai pot s-o cresc. Nu mai am cu ce şi nepoata mea are şi ea nevoi pe care eu nu le mia pot suporta. Vrea să mănânce şi ea o bomboană, iar noi nu avem cu ce să-i cumpărăm. Este foarte greu. Mi se rupe sufletul de ea, dar nu mai pot s-o cresc. De la stat primesc o brumă de bani, doar 90 de lei ca şi alocaţie complementară şi alocaţia ei de 42 de lei. Nu pot să cresc un copil cu banii ăştia. Îmi este imposibil. Soţia mea mătură pe străzi şi cu salariul ei de mizerie nu ne putem permite să mai creştem şi un copil”, povesteşte cu lacrimi în ochi, Doru Fierăscu, bunicul fetiţei.

    Cum poţi să creşti un copil cu 90 de lei!?

    Cu doar 90 de lei, micuţa este întreţinută de bunici. O sumă infimă faţă de nevoile unui copil. Odată cu trecerea anilor, nevoile unui copil sunt mai mari. Îşi doreşte şi ea la fel ca ceilalţi copii, să guste măcar dintr-un dulce cumpărat, însă se rezumă doar la a-i privi pe alţi copii de seama ei cum se înfruptă dintr-o napolitană. „Fetiţa a ajuns la noi, atunci când tatăl ei ne-a lăsat-o la uşă. Mama ei are alţi trei copii şi trăieşte într-o sărăcie lucie. Nu are posibilităţi s-o crească şi pe ea, de aceea am luat-o noi, să nu o lăsăm a nimănui. Acum, însă nu mai pot şi îmi este tare greu să ştiu că va fi dusă la casa de copii”, a mai povestit bunicul. Doru Fierăscu este hotărât să-şi lase nepoata la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Gorj, în speranţa că va avea o soartă mai bună.

    Îşi iubeşte nespus bunicii

    La şcoală, eleva nu creează probleme. Ea iubeşte natura, urmărind ca pe viitor să ajungă profesor. Când vorbeşte despre bunicii ei, ochii fetiţei se luminează. Fruntea se descreţeşte şi zâmbetul larg îi umple obrajii: „Îmi iubesc foarte mult bunicii la care stau acum. Am fost crescută de o mătuşă şi apoi am ajuns aici. Nu mi-ar plăcea să plec de la ei că aici mi-am făcut şi prieteni şi bunica mea este bună. Bunicul mă ajută la lecţii şi când am să cresc mare vreau să devin profesor. Îmi place natura şi vreau să ştiu cât mai multe despre plante”, spune micuţa, în ochii ei, citindu-se uşor, inocenţa. Învăţătoarea fetiţei este surprinsă de agerimea elevei: „Este un copil care nu creează probleme. Este isteaţă şi silitoare. Îi place să afle totul despre plante şi tinde să devină profesor. Este un copil cu care se lucrează uşor, pentru că este foarte atentă şi are mintea ageră”, a declarat învăţătorul copilei, Nina Popescu. Situaţia minorei este cunoscută de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, care vor căuta o soluţie ca micuţa să rămână în sânul familiei. „Bunicii au fetiţa în plasament. A fost o soluţie de urgenţă cu care bunicii au fost de acord, pentru ca fetiţa să nu fie înstrăinată. Vom căuta soluţii pentru ca fetiţa să fie integrată, în cazul în care bunicii nu vor mai dori s-o aibă în îngrijire”, a spus directorul adjunct al DGASPC Gorj, medicul Ninela Gruia. În situaţia în care bunicii nu vor mai avea puterea s-o crească, micuţa va ajunge într-un centru de plasament.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    5 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: