21.8 C
Târgu Jiu
duminică, august 2, 2020
Acasă Social O nouă ediție a Festivalului Strad’Art

O nouă ediție a Festivalului Strad’Art

- Advertisement -

Festivalul de artă urbană, ediția a II-a, se desfășoară între 20 și 26 iulie, în orașul Târgu Jiu. Tema propusă anul acesta a festivalui este “Solidaritatea”. Misiunea de anul acesta a festivalului este de a continua explorarea, descoperirea sau redescoperirea mediului urban, prin intervenții artistice, acțiuni și experiențe urbane diferite, care vor transforma orașul nostru într-un oraș avangardist, participativ, colorat, amabil și deschis din punct de vedere cultural și social.

Se propune realizarea a cinci murale pe calcanele unor blocuri de pe strada Hidrocentralei, alături de alte intervenții artistice, dar și a trei autobuze de transport public local, de către 11 artiști români.

“Epicentrul zonei de intervenție artistică este Cartierul Lotrului, unde ne propunem dinamizarea acestuia, prin intermediul artei urbane. Cartierul este situat într-o zonă periferică a orașului și este alcătuit în mare parte din foste locuințe munictorești.Interacțiunea cu cartierul este atât la nivel artistic, prin realizarea unor picturi murale, cât și la nivel social, prin interacțiunea artiștilor cu locuitorii cartierului, dar și cu vizitatorii, pe toată durata festivalului”, au transmis organizatorii.

Intervențiile artistice vor fi realizate de: Alin Mihail, ATOMA, Bogdan Cazacincu, Cristian Scutaru, Denisa Pasere, HarceaPacea, Ionut Popescu, John.S, Kaps Crew, Pisica Pătrată și Răzvan Răucescu.

Strad’Art este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu, curatoriat de Adrian Oniga.

One Voice Initative

Anul acesta, Strad’Art | Festival de artă urbană, s-a alăturat proiectului international One Voice Initiative, o mișcare socială care promovează arta publică, cu misiunea de a inspira și uni comunități artistice din toată lumea. Acestui proiect s-au mai alăturat organizații precum Casa Fugaz – Arte de Convivir (Peru), MANA Contemporary (USA), Selina (Portugalia), HK Walls (Hong Kong), Museum of Graffity (USA), Menomadin – Fundaçao Arte y Cultura (Angola), Dekel Holdings (Panama), Drago (Italia), Fabrica de Arte Cubano (Cuba), Or Movement (Israel), Superchief Gallery (USA), Mitrelli (Coasta de Fildes), Richard Kong (China), Miami Art Society (USA), Blue Veano (Panama), Galeria Selva Invisible (Peru), Kai (Peru) și altele. Strad’Art devine astfel singurul proiect artistic românesc care se alătură acestei mișcări.

Misiunea One Voice urmărește crearea unei platforme mondiale de colaborare și schimburi artistice, care includ mai multe tipuri de artă: urbană, plastică, muzicală, performance-uri, fotografie, etc.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini