18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăSocialParlamentarii de Gorj, atacați dur de reprezentanta bolnavilor de cancer: „Nu-i interesează...

Parlamentarii de Gorj, atacați dur de reprezentanta bolnavilor de cancer: „Nu-i interesează de soarta lor, pentru că se crede că mor și nu mai vin la vot“

Președintele Asociației de oncologie „Sfânta Ana“ din Târgu Jiu, Bogdana Păsculescu, i-a acuzat pe parlamentarii de Gorj de faptul că nu-i interesează absolut deloc de situația bolnavilor de cancer din județ. Aceasta susține aleșii gorjenilor consideră, probabil, că cei care suferă de cancer sunt condamnați la moarte și nu mai pot să voteze: „Suntem o mână de oameni, iar toate acțiunile de până acum le-am făcut din fonduri proprii cu ajutorul sponsorilor. Măcar prezența reprezentanților instituțiilor la acțiunile pe care le organizăm ar însemna un sprijin pentru noi. (…) Pe parlamentari i-am invitat de fiecare dată la acțiunile noastre și nu ne-au răspuns vreodată. Probabil că una dintre explicațiile pentru care nu sunt alături de bolnavii de cancer este că se consideră că mor în cele din urmă și nu mai pot, astfel, să vină la vot. Însă, în urma terapiilor care s-au descoperit și sunt aplicate în lume, în Uniunea Europeană și mai puțin în România, un procent foarte mare din numărul bolnavilor reușesc să trăiască și rămân votanți“.

Aproape 1.000 de pacienți au beneficiat de tratament oncologic

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului a fost marcată, luni, 5 februarie, și în municipiul Târgu Jiu „Organizăm în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Jiu și cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România o întâlnire la care au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor statului. De asemenea, lansăm, cu această ocazie, un amplu proiect care se va desfășura în următorii ani. Voim face ceea ce statul român poate că nu reușește. Campania se va desfășura n școli, pentru a-i învăța pe copii să trăiască sănătos și o să derulăm acțiuni de prevenire și conștientizare a mai multor afecțiuni“, a precizat Bogdana Păsculescu.
În evidența Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorjse află 972 de pacienți care au beneficiat, anul trecut, de tratament oncologic, suma alocată în medie pentru fiecare bolnav fiind de 7.200 de lei. „suma a scăzut față de anul 2016 ca urmare a negocierilor purtate de Casa Națională de Sănătate cu distribuitorii și furnizorii de medicamente“, a precizat Daniel Șurlea, directorul CJAS Gorj.

De asemenea, numărul total al persoanelor care au suferit sau mai suferă de afecțiuni oncologice este de peste 7.000.

Încă trei localități din Gorj propuse pentru lista zonelor de remanență

0
Încă trei localități din Gorj sunt propuse de sindicatele din Complexul Energetic Oltenia pentru lista...

Dragoș Pîslaru: Un număr consistent de parlamentari va trece la REPER

0
Europarlamentarul Dragoş Pîslaru a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV,...

PROIECT: Liberele, pentru sărbătorile legale suprapuse cu weekendul, se acordă în zilele următoare

0
Mai mulți parlamentari au propus, într-un proiect, ca, în cazul în care zilele de sărbătoare...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!