Acasa / Social / Pelerinaj de Suflet Românesc la Poiana lui Mihai de la Schela
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Pelerinaj de Suflet Românesc la Poiana lui Mihai de la Schela

La sfârșitul acestei săptămâni, în Poaiana lui Mihai din comuna Schela va avea loc o nouă ediție a manifestării cultural-artistice „Pelerinaj de Suflet Românesc”, care va reuni atât oamenii de istorie, iubitorii de poezie şi muzică patriotică, cât şi autorităţile judeţului.

Școala Populară de Artă, Consiliul Judeţean Gorj, Instituția Prefectului – Județul Gorj, Primăria și Consiliul Local al Comunei Schela, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, Adminsitrația Ariei Naturale protejate de interes comunitar ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest – Camera de Comerț și Industrie România – Japonia, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Gorj, SC Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj S.A., Servicul Public Salvamont Gorj, Protoieria Târgu Jiu și Artego S.A., organizează la finele săptămânii o evocare cultural-istorică a marelui domnitor Mihai Viteazul, intitulată „Pelerinaj de Suflet Românesc”. La manifestări participă oameni de istorie, iubitori de poezie şi muzică patriotică, cât şi autorităţile judeţului. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile.

Programul manifestării este unul complex

Sâmbătă, 12 august, va avea loc plecarea din municipiul Târgu-Jiu, urmând ca de la ora 11,00 să se înceapă instalarea în tabără, apoi de la ora 13,00 –amenajearea şi pregătirea platoului pentru manifestări (numai pentru organizatori). Seara va avea loc un foc de tabără, iar la miezul nopții se va da startul unui regal de muzică folk și poezie. Nu vor lipsi nici filmele documentare, care au devenit deja tradiție pentru iubitorii de istorie. Duminică,13 august, de la ora 12,00 – manifestare evocatoare închinată Voievodului Mihai şi împlinirii a 85 de ani de la ridicarea monumentului din Poiana lui Mihai. Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela, va susține o alocuțiune de deschidere, după care va urma un Te Deum în memoria Voievodului şi a ctitorilor monumentului, urmat de alocuţiuni evocatoare susținute de oficialitățile județului. Gheorghe Nichifor, reputat profesor de istorie și vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, va ține o lecție deschisă de istorie, urmând ca întreaga manifestare de la Schela să fie încheiată printr-un spectacol de muzică şi poezie patriotică dedicat evenimentului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*