Prefectura Gorj, verificată la retrocedări de Corpul de Control al ministrului de Interne. Florescu: „Petițiile nu sunt din mandatul meu”

0
74

Reclamațiile ajunse la sediul Prefecturii Gorj i-au adus pe cap prefectului Ciprian Florescu o verificare din partea Corpului de control al ministrului de Interne. Deși reprezentanții instituției s-au ferit să dea prea multe explicații cu privire la controlul efectuat, prefectul spune acțiunea a avut loc ca urmare a petițiilor depuse de gorjenii care reclamă că le-au fost încălcate drepturile. Ciprian Florescu dă asigurări că eventualele nereguli nu au legătură cu mandatul său.

Corpul de Control al ministrului de Interne a verificat zilele trecute mai multe documente emise de Prefectura Gorj, însă funcționarii instituției au avut grijă ca acțiunea să nu facă mare vâlvă, asta și pentru că numeroși gorjeni au nemulțumiri cu privire la respectarea legislației de fond funciar. Deși spune că nu știe la ce concluzie au ajuns oficialii din minister, prefectul Ciprian Florescu dă asigurări că verificarea a fost cât se poate de transparentă. „Această entitate poate să vină oricând pentru a face verificări la orice Instituție a Prefectului din țară, dar de această dată Corpul de Control al ministrului a venit ca urmare a unor petiții, a unor plângeri făcute în perioada trecută. Au verificat, le-am stat la dispoziție cu absolut toate documentele solicitate și le-au dat un sprijin, în ideea că se vor lămuri în ceea ce privește respectivele reclamații. Nu pot să vă dau detalii despre raportul Corpului de control, asta numai cei care au făcut verificările vor putea să dea detalii când vor fi solicitați în acest sens. Nu pot spune cine a făcut petițiile, pot spune doar că este vorba despre petiții legate de fondul funciar și de legea retrocedărilor”.

„Nu sunt din mandatul meu”

Subalternii lui Florescu au fost reclamați cu privire la anumite hotărâri judecătorești care stabilesc dreptul de proprietare. „Sunt chestiuni care vin din trecut, care au fost lămurite parțial. E vorba de aplicarea unei sentințe judecătorești. Lucrurile sunt destul de bine conturate, dar datoria Corpului de control este să verifice și să vadă dacă sunt probleme în ceea ce privește modul în care s-au aplicat legile Fondului funciar la Instituția Prefectului Gorj, dacă procedurile funcționează și așa mai departe. Nu știu când au fost făcute petițiile, dar spețele la care se referă nu sunt din mandatul meu”, a mai declarat Ciprian Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here