6.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 18, 2021
AcasăSocial"Programare" gratuită la coafor!

„Programare” gratuită la coafor!

Peste 30 de tineri, beneficiari ai Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Gorj, au avut ieri programare la salonul de înfrumuseţare!
Doar că, în loc să meargă ei la frizer, au venit specialiştii la ei, mai exact, ucenicii de la cursul de coafură organizat gratuit prin AJOFM. Hair-stiliştii autohtoni şi-au arătat nu doar îndemânarea, ci şi emoţiile pentru că ieri au susţinut examenul final, proba practică.

Cine spune că examenele nu sunt şi practice? În nici întrun caz, beneficiarii Direcţiei Copilullui care au primt şedinţe de tuns gratuite, ei doar lăsându-se pe mâna ucenicilor de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, care s-au specializat în schimbarea de look. Emoţiile au fost se pare adevăratul hop pe care l-au avut de trecut cursanţii, deşi foarfecile au fost mânuite cu maximă dibăcie, iar imaginaţia pusă în mişcare. Cursul nu a fost ales întâmplător de cei pasionaţi de hair-styling, pentru că cei care au susţinut ieri proba practică se pot gândi serios la o carieră în domeniu. „Cursul a constat în pregătirea pentru coafură, frizerie, manichiură şi pedichiură, un curs de formare. Am urmat cu drag cursul, acum am mari emoţii, dar contează oportunitatea pentru mine, să obţinem o diplomă şi să putem profesa mai târziu. Eu vreau să urmez o carieră în domeniu, este ceea ce îmi place”, a declarat o cursantă.

Duble beneficii la proba practică de tuns

Nu este prima dată când Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj organizează cursuri gratuite în domeniul serviciilor, nu va fi nici ultima, asigură conducerea instituţiei. Solicitări pentru cursuri de formare, reprofilare există din plin, acesta fiind şi motivul principal pentru care se vor asigura ocazii similare în multe domenii de activitate. Cei care le urmează au beneficiul unei reprofilări pe piaţa muncii, dar îşi pot pune în valoare şi nişte abilităţi profesionale. „Prin această acţiune aducem o rază de bucurie acestor copii, de altfel cu aproximativ o lună în urmă am început ultima parte a cursului să îl desfăşurăm ca ore de instruire practică la Casa de copii din Târgu Jiu, Novaci, la căminul de bătrâni din Suseni unde am oferit servicii unui număr de peste 200 de copii”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru AJOFM Gorj.

Cursanţii au vrut să se facă şi utili cu proba lor practică, astfel că s-au orientat cât mai eficient la o parte din tinerii care cu greu au acces la un coafor sau nu îşi permit unul. Vor mai fi organizate astfel de probe practice şi pentru alte categorii sociale, asigură şi reprezentanţii DGASPC Gorj. Fără ajutorul dumnealor, acest lucru ar fi fost greu pentru noi pentru că suntem nevoiţi să apelăm la un singur frizer, cu programare, în funcţie de timpul pe care îl au.Venirea cursanţilor aici a creat mari avantaje si îi mai aşteptăm şi cu alte cursuri, să fim beneficiari, pentru că până la urmă rolul acestor cursuri este de a implica şi comunitatea în formarea cursanţilor”, a declarat Sorin Torop, reprezentant DGASPC Gorj. În total până acum, de serviciile viitorilor frizeri specialişti au beneficiat 50 de tineri din cadrul DGASPC.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -