spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialRampă de angajare pentru absolvenți calificați în diferite meserii

    Rampă de angajare pentru absolvenți calificați în diferite meserii

    Autoritățile locale din Rovinari, cu sprijinul cadrelor didactice, au în vedere o mai bună corelare a eforturilor de la catedră cu traseul pe care elevii şi părinții îl aleg pentru pregătirea lor profesională, iar la colegiile din oraș, se vor rezultate mai bune printro ofertă educațională adecvată. Un exemplu în acest sens vine de la Colegiul „Gh.Tătărăscu” din Rovinari, unde profesorii și conducerea au așteptări mari pentru anul școlar 2015-2016.

    Ca în orice unitate școlară, modul în care i se face imagine contează foarte mult, fiind o carte de vizită pentru generații noi de elevi. Directorul Dumitru Fârță a venit cu lămuriri vis-a-vis de nevoia de promovare a ofertei educaționale 2015-2016, care vor fi clasele și specializările și care este atitudinea mediului privat pentru care se pregătesc acești copii. ,,Este vitală această promovare a unității școlare prin rezultatele care trebuie să ne facă cunoscuți, prin ceea ce punem la dispoziție elevilor, de la oferta educațională a calificărilor și până la dotări, la corpul profesoral cu care noi ne mândrim”, a declarat prof. Dumitru Fârță, directorul Colegiului „Gh.Tătărescu” din Rovinari. Pentru 2015-2016, reprezentanții colegiului spun că vorbim de 5 clase, din care patru sunt clase liceale,iar una pliată pe învățământ profesional. „Clasele sunt dimensionate în funcție de cerințele pieței zonale a forței de muncă și nu numai, pentru că trebuie să-i pregătim și pentru cerințele Uniunii Europene. Revenind la calificarea profesională , pentru 2015-2016, din cele patru clase liceale, una este pe profil real chimie-biologie, una pe învățământ profesional, iar trei clase sunt adaptate profilului tehnic”, a declarat directorul Fârță. De ce chimie sau tehnic? Pentru că, urmare a discuțiilor purtate cu părinții și elevii, ținându-se seama de doleanțele lor, de traseul pe care îl văd adecvat și mai și consultă planul de învățământ, în final, la colegiu se poate vorbi de o ofertă educațională.

    Va avea colegiul din Rovinari clase de comerț?

    Întrebarea este pertinentă, dar răspunsul nu este unul simplu. Directorul Dumitru Fârță explică importanța a două aspecte de care depinde autorizația de calificare la clase cu specializare diferită. O școlarizare întro anumită specializare presupune resursa umană calificată și baza materială, iar când acestea sunt îndeplinite ARACIP-ul dă undă verde în calificare. Importantă este la nivel de ofertă educațională cu clase și specializări și poziția mediului privat. Sunt angajatori interesați, astfel că între colegiu și firmele respective există contract de practică, asta după ce școala a făcut o prospecție în rândul potențialilor angajatori. „Am mers și am solicitat necesarul de forță de muncă, de meserii pentru a le putea include în planul de școlarizare. Avem solicitări din domeniul mecanic, prelucrare prin așchiere, pentru sudor, frezor, domeniul electromecanic, automatizare. Avem contracte cadru cu agenți economici”, a declarat Dumitru Fârță, directorul Colegiului „Gh.Tătărescu” din Rovinari.

    Din absolvenți, angajați în meserii cu calificare

    Un motiv în plus de a crede în reușita ofertei educaționale pentru anii următori, vine de la cei trecuți. În vara lui 2014, la Colegiul „Gh.Tătărescu” se concretiza prima promoție de absolvenți de învățământ preuniversitar cu durata de 2 ani. Din 18 absolvenți, 11 au devenit angajați de agentul economic cu care colegiul avusese contract și unde elevii au putut face practică. Nici învățământul postliceal nu a fost lipsit de noutăți. Și aici, în 2014, prima promoție de absolvenți –tehnician, operator la mașină cu comandă numerică- a avut repede căutare pe piață. Din 22 de absolvenți, 5 au fost angajați.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: