spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesRectificare, mai generoasă ca în 2011

    Rectificare, mai generoasă ca în 2011

    Bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu peste 16 milioane de lei! Creşterea bugetului pe 2012 este estimată la 10 la sută, faţă de anul trecut, cu un buget mai sărac. Banii s-au prioritizat pentru spital, farmacii şi servicii clinice, iar în vizor se află şi centrele de permanenţă.
    În decembrie, este aşteptată o nouă rectificare.

    A venit şi rectificarea mult aşteptată! Din cele peste peste 16 milioane de lei -165 de miliarde de lei vechi- Spitalul Judeţean a primit 100 de milioane de lei, iar pentru plata medicamentelor, fondurile distribuite însumează 14 milioame lei. Nici Salvarea nu a fost omisă, iar pentru specializările clinice s-au distribuit de asemenea sume importante. După un bilanţ, vestea este favirabilă, pentru că între 2011 şi 2012, vorbim de o majorare adusă de rectificare. „Pe toate specialităţile se constată o majorare, faţă de anul trecut, asta în condiţiile în care veniturile la nivelul judeţului Gorj au scăzut foarte mult în 2012, de unde rezultă o subvenţie mai mare de la bugetul de stat. Aici au avut un rol şi scăderea numărului de angajaţi şi restructurărilor”, a declarat Daniel Bondoc, directorul CJAS Gorj. Cu restanţele la farmacii, situaţia este sub control, spune Bondoc, în sensul că întârzierile la achitarea facturilor s-au menţinut la nivelul unei luni, nici nu au crescut, nici nu au scăzut. Cu sfârşitul lunii septembrie, vom ajunge la o întârziere de două luni, la nivelul lui iulie-august. La rectificare, s.a aprobat în plus 1430 de lei, faţă de bugetul lui 2011. Bugetul actual va ajunge până la începutul lunii noiembrie, dar în funcţie de consum, acesta va creşte. Media a ajuns, pe consum lunar la 40de miliarde de lei vechi.Cum începe sezonul rece, şi consumul va creşte”, a subliniat Bondoc.

    100 de miliarde de lei vechi, la spital

    Cum de la rectificare, erau aşteptate fonduri importante şi pentru activitatea spitalului judeţean, managerul Vasile Stănculete a precizat că important este că au primit o pate din bani, chiar dacă nu toată suma cerută , de 110 miliarde.Banii ajung însă până în luna noiembrie inclusive. „Nu am primit suma exactă cerută, dar în jurul a 100 de miliarde au ajuns, iar după socoteala făcută, ne vor ajunge până în luna noiembrie, poate chiar ne „cârpim” şi în decembrie. Nu înseamnă că trebuie să epuizăm conturile, dar sperăm ca în decembrie să mai primim ceva de la o nouă rectificare”, asubliniat Stănculete. Banii sunt necesari pentru plata utilităţilor şi a salariilor, urmând ca spitalul să găsească fonduri pentru achiziţionarea cazanului la centrala termică, dar şi terminarea lucrărilor începute. Baza este tot la resursele proprii, pentru că de la minister, nu au fost alocaţi bani pentru investitii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: