spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialUn scriitor lansează două cărţi inspirate din operele brâncușiene

    Un scriitor lansează două cărţi inspirate din operele brâncușiene

    Gorjeanul Valentin Preda a lucrat 10 ani pentru a scrie două cărţi care vor vedea lumina tiparului săptămâna aceasta. Volumele semnate de autorul Valentin Preda sunt inspirate din iubirea pentru artă, mai ales pentru monumentele brâncuşine. Lansarea va avea loc în primăvara acestui an.

    Autorul în vârstă de 44 de ani este din Târgu-Jiu, iar dragostea pentru tainele scrisului a descoperit-o datorită monumentelor brâncuşiene. Capodoperele l-au inspirat pentru a aşterne pe hârtie cele mai frumoase gânduri şi concluzii despre influenţa artei în actuala societate. „Acest prim volum intitulat „Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut” este un volum, pe care odată ce-l iei în mână, cu greu mai poate fi lăsat până nu ajungi la ultima filă. Cred că acest volum va determina pe mulți dintre noi să-și evalueze viața lor spirituală sub îndrumarea multor sfaturi care se regăsesc în aforismele marelui sculptor român Constantin Brâncuși. Personal, cred că interesează în primul rând pe cei care se regăsesc într-adevăr aproape de Dumnezeu, așa cum și sculptorul a mărturisit în aforismele sale. De aceea, această carte dă speranțe, oferă soluții existențiale, umane, cultural. Eu vi l-aș recomanda nu ca pe un volum teologic, ci ca pe o carte care schimbă vieți”, a spus Valentin Preda, scriitor.

    Autorul susţine că doreşte ca întreaga lume să înțeleagă importanţa monumentelor brâncuşiene, iar prin volumele sale, cititorii vor privi cu alţi ochi capodoperele brâncuşiene, înţelegând valoarea nepreţuită a acestora. „Cel de-al doilea volum „Heraldica României, un semn supranatural” este un subiect care ne descoperă adevăratul creștinism în decursul istoriei prezentat în simbolurile celor patru făpturi de pe stema României, făpturi ce se regăsesc și în profețiile din cartea Apocalipsa. Cu toți suntem conștienți că în societatea noastră, căutătorii sinceri sunt în căutarea unor dovezi clare ale acurateţii şi autenticităţii creștinismului. Și uimitor este faptul că această stemă în alcătuirea ei în timpul celor două mii de ani de istorie a națiuni noastre a ajuns în ultimul său stagiu heraldic să acompanieze în simbolurile ei exact viziunea pe care Sfântul Ioan a avut-o în insula Patmos despre Biserica și etapele ei istorice. Personal, eu cred că aceste însemne heraldice de pe stemă, vin ca o dovadă istorică într-o perioadă în care creştinismul este considerat irevelant şi expirat, iar creştinii sunt consideraţi deseori ipocriţi sau limitaţi”, a mai spus Valentin Preda, scriitor.

    Autorul încearcă acum să găsească sprijin din partea autorităţilor şi oamenilor de cultură, dorind ca la data de 16 martie, moment în care va fi comemorat sculptorul Constantin Brâncuşi, să poată lansa cele două volume.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: